Men starten av matchen var inte optimal, precis som mot Rynninge i förra helgen så blev det ett insläppt mål under första minuten. Det tog drygt 40 sekunder innan det kom ett inlägg som rakades in till 1–0 bakom Edvard Setterberg. Därefter var det Akropolis match i drygt 30 minuter innan Bissarna vaknade.

– Vi såg inte vakna ut i början, de kom i våg efter våg. Sen vaknade vi, säger Alexander Alp.

Bissarna kom in i matchen och började skapa lite lägen, Marcus Burman hade ett friläge som han brände. Det stod fortfarande 1–0 till Akropolis i halvtid, men det var på väg åt rätt håll för NBIS.

Artikelbild

Ryo Fujii försökte spela in till Ekin Bulut, men bra försvarsspel hindrade det.

Sen när andra halvlek kom så hade det som var en skön eftermiddag blivit en riktigt ruskig historia då solen gick i moln och regnet började ösa ner, det var även hagel vid ett tillfälle. Det gjorde även att kvaliteten sänktes i det mesta. Men sen blev 17-åringen Alexander Alp inbytt i den 77:e minuten och ett par minuter senare högg han på en retur och gjorde matchens sista mål till 1–1, målet som säkrade en poäng.

– Det känns fantastiskt, det är det man tänker på när man kommer in, att försöka göra mål. Så kom läget där och det var bara att sätta in den, säger Alexander.

– Det är en extremt viktig poäng för självförtroendet, även för tabellen.

Poängen innebär att Bissarna går förbi Karlslund upp till elfte plats. Tränare Brian Clarhaut håller helt med Alexander om vikten av den här poängen, men tycker att de inte har råd att ge bort mål direkt i matchen.

Artikelbild

Marcus Burman gjorde återigen en fin match med sina löpningar och dribblingar.

– Jag tycker att det är extremt viktigt att få med sig en poäng. Vi är besvikna, båda lagen hade match mitt i veckan och det syntes på tempot som var väldigt lågt efter 55 minuter. Det var bra att vi kom ikapp, men vi kan inte släppa in tidiga mål, vi kan inte, säger Brian.

Allt från vår direktrapportering finner du här:

[scribble path="/event/2806570/30029"]

Brian var inte nöjd med större delen av första halvlek. Men efter ett snack i omklädningsrummet i halvtidsvilan så började de hitta tillbaka till rätt spel.

– Jag tycker att öppningen av andra halvlek var rätt bra, vi började likna oss själva, vi neutraliserade dem lite defensivt. Men vi saknade lite fler farliga chanser i den sista tredjedelen. Jag var mer nöjd med den andra halvleken.

Att just Alexander Alp gjorde mål var inte väldigt överraskande för Brian.

– Vi har märkt att han har en näsa för mål, det här var rätt typ av match för honom med hans löpningar utan boll och ytorna som öppnades.

Förutom att inte släppa in mål i början av matchen så tycker Brian att Bissarna behöver bli bättre på att länka ihop mittfältarna och anfallarnas djupledslöpningar i uppspelen för att komma till målchanser.

– Jag tycker att Christian Kouakou gjorde det perfekt, men vi behöver jobba med våra nya spelare med den biten.