Ulf Myrman har varit med om några inställda Kolmårdsraider tidigare men är ändå väldigt besviken att det hände i år igen.

Raiden inställd i år igen

Skidor

Det blir inget Kolmårdsraiden i år heller. Under fredagen togs beslutet att ställa in söndagens tävling i Nävekvarn. En blöt väderleksrapport och få anmälningar är orsaken enligt spårfantasten Ulf Myrman.

Vad fick er att ta beslutet att ställa in tävlingen?

– Snön är väldigt blöt och sen ska det dessutom regna både lördag och söndag. Det finns ingen chans att packa till några spår. Dessutom är det bara sex personer som anmält sig till tävlingen. Jag vet att de flesta tittar på väderleksrapporterna och vill efteranmäla sig på plats men om vi hade haft en grund att stå på med runt 50 anmälda åkare hade det känts lite mer meningsfyllt att göra spår. Nu kan dessutom de här sex personerna välja någon annan tävling at ställa upp i. Hade vi väntat med beslutet att ställa in hade de inte haft det.

Det är sjutton att vara skidtävlingsarrangör?

– Ja, fasen, det såg väldigt bra ut bara för några dagar sedan. Vi hade superfina spår och mycket folk som åkte på dem.

Det går inte att använda de spåren till en tävling?

– Jo, det skulle vi göra, men vi kan inte packa till dem nu på grund av att snön är så blöt. Skulle vi försöka skulle det bara bli mos och skulle man försöka åka i spåren så skulle man sjunka ganska djupt och fastna med skidorna. Hade vi haft lite frysgrader på nätterna så skulle vi kanske ha kunnat fixa spåren, men inte ens det får vi. Det sägs bli ganska varmt då också.

Så vad händer med Kolmårdsraiden 2019 nu? Kan ni lägga tävlingen på ett annat datum i stället?

– Det är svårt att flytta en sådan här tävling. Andra klubbar har bokat in evenemang de andra helgerna så vi får se fram emot Barnens Vasalopp nästa fredag. Då kommer skolan hit med 70–80 glada barn. Vi tänder en brasa och grillar korv och åker förhoppningsvis skidor.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SkidorSport
Relaterat