Supercupens tredje deltävling avgjordes i Västerås. Rasmus Karlsson som tävlar i 2400-klassen var efter lördagens kval bara sjua.

– Det gick inte så bra, jag var inte jättepositiv.

Inför söndagens tävlingar, först ut det sista kvalheatet, kom det rejäla regnskurar.

Artikelbild

| Rasmus Karlsson i sin Ford Escort.

– Svårkört. Det bara flöt på rakan, det är bara att ta det lugnt, berättar Karlsson.

Det är de 12 bästa som går till semifinal. Karlsson lyckades bli trea i det sista kvalheatet och tog sig till semi som sjunde förare där han startade i fjärde spår. Det är bara de tre bästa i varje semifinal som får köra finalen. Rasmus Karlsson lyckades bli tvåa. I finalen fick han inte till starten.

– Jag var femma på rakan, men sen krokade de ihop och flöt iväg, jag lyckades gå upp och blev tvåa och där låg jag hela tiden. Jag var precis i skuffen på honom (Niclas Härdevik Norström), i sista böj fick han mer sladd än vad jag fick, jag kom rakare och fick innerspår. Sen vann jag med en framskärm, 11 hundradelar, säger Rasmus Karlsson.

Det var hans första seger i 2400-klassen. Karlsson är lika förvånad som han är glad åt förstaplatsen. Speciellt över att segern avgjordes i sista kurvan när han smet förbi Nordström.

Artikelbild

| Rasmus Karlsson vann före Niclas Härdevik Norström från MSK Hammaren och Per Berglund från Finnskoga MK.

– Han blev lite snopen, men vi är bra vänner vid sidan om. Så han var inte så besviken att det var jag, säger Rasmus Karlsson.

En annan förare från SMK Nyköping, Lars-Johan Gummsesson, blev nia efter att ha blivit utslagen i semifinalen.

Det är två deltävlingar kvar av Supercupen men närmast väntar avslutningen på SM den sista augusti.