Årets Elitloppsfinal blev oerhört dramatisk. Ett par minuter innan loppet visade Readly Express hälta och Björn Goop valde att stryka stjärnhästen. Ett tråkigt slut på en fantastisk karriär eftersom Elitloppet var sista starten för nu sjuårige Readly Express, som har sprungit in 23 miljoner kronor och vunnit 26 lopp på 36 starter, bland annat Prix d’Amerique. Innan Readly Express nu blir avelshingst på heltid fanns en jättechans att vinna Elitloppet för hästen har bott och tränat på gården i den fridfulla miljön på gården Jordanstorp i sörmländska idyllen Stjärnhov.

– Jag är jätteledsen. Men samtidigt känner jag att jag tog ett av de bästa beslut jag tagit, säger Goop till TV4

På väg tillbaka till tränaren Timo Nurmos stall hyllades Readly Express av Solvallas storpublik.

– Den hyllningen var Readly värd. Jag fick vinna det största loppet, Prix d’Amérique, med honom, han har gett mig så mycket, därför gråter jag nu, sade Björn Goop.

Segrande Dijon travade dåligt sista biten och det var nära passgång över mål. Tystnaden lade sig över Solvalla i väntan beskedet, men till slut kunde kusken och tränaren Romain Derieux fira sin skrällseger.

– Jag kände att hästen inte travade perfekt på upploppet men det var svårt för mig att avgöra om det var passgång i slutet.

– Det blev en lång väntan där ute på banan, olidligt spännande. Men väldigt skönt när de ropade upp oss som vinnare. Fantastiskt, Elitloppet har varit en dröm att vinna och nu står vi här som etta, säger Derieux.

(TT/SN)