2018 har så här långt blivit något av en succé för Rebecka även om hon vill tona ned allt lite.

– Det har flutit på bra. Jag började på kanotgymnasiet i höstas och fick en ny tränare, Mats Johansen, och vi fick bra kontakt med varandra. Vi har diskuterat och hittat en bra metod hur jag skulle träna.

EM har avlösts av VM och NM och däremellan har Rebecka pressat in några SM också. I helgen var det dags för maraton-SM i Göteborg. Egentligen ett genrep inför VM i Portugal (6–9 september) för Rebecka och parkompisen Thea Sander från Malmö, men även här blev det vinster.

Rebecka tog hem D18-loppet på 20,9 kilometer och hon och Thea vann under söndagen även K2-loppet över samma distans, trots att de tvingades paddla i D22-klassen.

– Det var för få startande i D18 så därför fick vi hoppa upp en klass. Men det gick bra det också.

Rebecka började annars helgens tävlande i Trollhättan med en landskamp i shorttrack mot Norge i fredags.

– Kroppen kändes fräsch, men inte huvudet, säger Rebecka med ett skratt.

– Jag mådde fysiskt illa innan start, men det släppte som tur var efter att jag paddlat 100 meter.

Och det blev ett JSM-guld på 2600 meter till slut.

Hur har du lyckats hålla dig i form under så lång tid?

– Jag har tappat den bitvis och känt mig ganska tung i kroppen. Men vad som hjälpt mig tror jag är at jag kunnat släppa känslan jag haft efter träningarna precis innan tävlingarna. För de har för det mesta inte varit så bra. Jag har lärt mig plocka bort de dåliga tankarna.

Att som förstaårsjunior gå ut och slå alla är stort. Är det så att det är dina motståndare är dåliga, eller du som är så bra?

– Ha, ha, nej jag skulle inte kalla motståndet dålig.

Hur har du lyckats behålla glädjen och glöden under den här ganska långa tävlingssäsongen ändå?

– Det har varit ganska omöjligt. Ibland har jag bara velat åka hem faktiskt, men det gäller att tänka på nästa lopp. För innerst inne så tycker jag ju att det här är kul.

Säsongen är ju inte på något sätt slut ännu, du har ju maraton-VM kvar och Olympic Hopes bland annat, men vilken tävling/lopp har du varit mest nöjd med så här långt?

– Utifrån hur det kändes innan, eftersom jag var ganska nedtränad då, skulle jag säga SM. Jag hade en bra känsla under hela veckan.

Det var ytterligare några NKK:are på plats i Delsjön i helgen.

Karl Brodén, Magnus Lindén och Wiliam Berg fick alla kliva upp på prispallen i H18 20,9 kilometer och ta emot guld, silver och brons.