Rebecka Gustafsson Lönnroth har ett tufft program nu på sluttampen av en fin säsong, 22:a i K1:an på maraton-VM i Portugal på torsdagen. Foto:

Rebecka i tufft avslut på fin säsong

kanot

Rebecka Gustafsson Lönnroth, som har gjort en fantastisk fin säsong, fick inte mycket vila efter den mastiga testregattan i Jönköping innan det på torsdagen var dags för maraton-VM i Portugal.

Det var inte att varken Gustafsson Lönnroth eller hennes svenska lagkompis i det svenska damjuniorlandslaget, Thea Sander, skulle blanda sig i toppstriden. Det var också minst sagt favoritbetonat då regerande juniorvärldsmästarinnan Zsoka Csikos vann efter en spurtstrid mot landsmaninnan och Europamästaren Dorina Fekete. Brittiskan Emma Russel var länge med i den striden och tog bronset.

Rebecka Gustafsson Lönnroth slutade på plats 22 av de 29 som fullföljde loppet, nio minuter efter den där guldstriden. Thea Sander var två placeringar och en minut före.

Nu gäller det också att inte bränna precis allt i det placeringsspannet. Även under maraton-VM blir det nämligen ett väldigt tufft program för Rebecka Gustafsson Lönnroth då hon först på fredagen kör i juniorernas K2:a med Thea Sander och sedan även får lite hårdhet genom att köra damseniorernas K2:a med Huskvarnas Emma Andersson.

Höstregattan i Jönköping helgen som gick innebar fortsatta framgångar för Nyköpings KK – inte minst på juniorsidan. Det blev fyra segrar var i K1 för Rebecka Gustafsson Lönnroth och William Berg i dam- respektive herrjuniorklassen.

Det krävs en hel del för att ta hem K1 200, 500, 1000, och 5000 meter. Minst sagt. William vann också tillsammans med Karl Brodén i K2 1000 meter. Inte överraskande direkt då Karl blev tvåa på K1 1000 och samma placering i den sedvanliga 5000-metersduellen. Erik Andersson, som var Sverigeetta i H16 förra säsongen, var väldigt glad att bara kunna var tillbaka på tävlingsbanan. Det blev dessutom en andraplats på K1 500 meter som bäst.

Sistaårsjunioren Dennis Kernen – katrineholmare som kör för Nyköpings KK – gjorde som i Nyköping. Kernen körde i seniorklass på förbundsledningens inrådan, liksom alla andra i hans årskull.

Kernen var storfin trea på specialdistansen K1 1000 meter och sexa på halva distansen. Även Anton Andersson som har haft landslagsuppdrag i seniorklassen under året gjorde en väldigt bra helg med bland annat en andra-, en fjärde- och så en femteplats i K1:an.

Förstaårsseniorerna Alva Johansen och Moa Lindén tog en bronsplats tillsammans på K2 500m. Alva tog också ytterligare ett brons i K1:an, då på sprintdistansen över 200 meter.

Mathias Lindén tävlande i H16-klassen tog två silvermedaljer, på K1 200 och 500 meter. Och det då är det här bara gräddan av NKK-resultat. Det finns gott hopp om framtiden när nu allt fler duktiga juniorer närmar sig seniornivån med stormsteg.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings KKKanotSport
Relaterat