Med all sol vi haft under sommaren så var det en tidsfråga innan regnet till slut skulle komma. När OK Hällens årliga tävling inleddes i Djupvik så stod regnet som spön i backen, men det spelade ingen större roll för deltagarna.

– Det blir ju tyngre att springa än om det är torrt. Men det är ändå skönt, det är mer friskt, säger Philip Carlsson från Nyköpings OK som slutade fin fyra när han nu gick upp och körde i H21-klassen.

Philip sprang i klass H18 Elit i O-ringen förra veckan, där han inledde tävlingen ganska knackigt men gjorde två riktigt fina lopp de sista dagarna. Han medger att det är lite tungt att springa så pass mycket på rätt kort tid.

Artikelbild

Philip Carlsson från Nyköpings OK tar sista kliven inför målgången.

– Det är slitsamt, men det här är ju inte en jätteviktig tävling, säger Philip.

Den första av tre dagar i tävlingen är den enda då det finns tävlingsklasser. Och Philip var en av 29 löpare i tävlingsklassen H21 där Simon Jakobsson från Långhundra IF vann.

– Det gick väl ganska bra idag, jag gjorde några små misstag där jag sprang förbi någon kontroll, annars gick det väl hyfsat.

Inte nog med att han springer i Hällens tredagars, på fredag ska han dessutom tävla i Ungdomens tiomila som går i Västergötland. Men det han siktar in sig mest på nu är SM lite senare i år.

Artikelbild

Damklassen vanns av Alva Olsson från Linköpings OK framför bland annat Kajsa Hammarström, tidigare löparen från OK Hällen, som blev fyra i loppet. 

Det var inte bara lokala löpare eller tävlingsorienterare som deltog under första dagen. I den öppna klassen deltog Gilbert Lee från Hongkong. Han säger att han kom till Hällens tredagars från O-ringen, tack vare ett tips från en kompis. Han njuter av orientering på grund av närheten till naturen.

Artikelbild

Veronica Eriksson från arrangörsklubben OK Hällen tar sista kliven fram mot målgången.

– Men jag är en amatör, jag orienterar för att jag tycker att det är roligt. Jag är inte i så bra fysisk form. Men jag tycker att jag kan läsa karta ganska bra. Idag gjorde jag till exempel inga misstag i kartläsningen, säger Gilbert Lee.