Rekordmannen Strömberg redo att möta NSK

Med två raka förluster bakom sig tar Nyköpings SK sig an Surahammar och en hockeylegend i form av Conny Strömberg.

Conny Strömberg (mitten med Örebrotröja på sig) i kamp med tre västeråsspelare.

Conny Strömberg (mitten med Örebrotröja på sig) i kamp med tre västeråsspelare.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Ishockey2019-12-10 20:47

Sedan karriären inleddes i början på 1990-talet har powerplayspecialisten Conny Strömberg representerat 25 olika klubbar i åtta länder.

– Ja, det har blivit en del genom åren (skratt). Det har väl mest att göra med att när jag var ung så ville man ta sig uppåt i karriären vilket ledde till en del klubbyten. Sen har jag av olika anledningar lämnat vissa klubbar tidigare än väntat, säger Strömberg som numera är bosatt i Västerås.

Inte sällan har det handlat om flera föreningsbyten under en och samma säsong för den nu 43-årige forwarden.

– Det är väl främst under de senaste åren då jag har sökt mig till lag som kvalar uppåt och liknande. Jag gillar också att se nya ställen. 

Örnsköldsviksonen har genom åren visat upp ett imponerande poängsnitt. Det är sällan han ligger under en poäng i snitt per match under en säsong. Eller vad sägs om 137 poäng på 60 matcher? Inspelade i tyska tredjeligan,  men ändå.

– Just poängplockningen är en styrka jag alltid har haft. Framför allt i powerplay då det ofta blir lägen och man har lite med tid på sig.

I årets hockeyetta har 43-åringen levererat två mål och 17 assist och toppar sitt lags poängliga. Surahammar ligger just nu sist i tabellen med bara fyra poäng, NSK har 29 och fajtades fram till i fredags om en allettanplats.

Nu väntar i stället en fortsättningsserie för båda lagen. Efter Kumlamatchen sa NSK:s tränare Fredrik Mälberg att han hoppades att man skulle hitta tillbaka till grundspelet igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!