Robert Andbjer ett hett villebråd

IFK Nyköping bygger för år två i "fyran" – men det kan bli utan stortalangen Robert Andbjer som uppvaktas av andra klubbar.

Unge Robert Andbjers framfart i pigga division 4-nykomlingen IFK Nyköping har inte passerat obemärkt.

Unge Robert Andbjers framfart i pigga division 4-nykomlingen IFK Nyköping har inte passerat obemärkt.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-11-19 13:00

Den 18-årige mittfältstalangen, som redan visar stor mognad i sitt spel, har under en tid tränat med Nyköpings BIS. Han har sedan tidigare skrivit på för IFK – framtiden får utvisa om det är där han faktiskt spelar kommande säsong. 
– Vi har sagt att vi kommer absolut inte stå i vägen ifall Bissarnas A-lag skulle vara intresserade. Det skulle för oss vara ett jättebra kvitto på att vi gör rätt saker när vi fostrar fram en sådan spelare. Det skulle vara en fantastisk möjlighet för honom, kommenterar IFK-tränaren Hampus Dahlström. 
Patrik Berglin, klubbchef i NBIS, säger:
– Vi bjöd in i mitten av oktober när vi klarade nytt kontrakt. Han har tränat med oss i lite drygt en vecka. Han är en av de yngre spelarna runt omkring som är intressanta.
Berglin nämner även ex-bissaren Marcus Björklund som ett intressant namn i den kategorin. Trosa Vagnhärads skyttekung har emellertid inte dykt upp någon NBIS-träning ännu. När det gäller Andbjer så gör uppgifter till SN-sporten gällande att det även finns intresse från just TVSK (division 2-nykomling). Likaså IK Viljan, som vann IFK:s division 4-serie tidigare under året. En annan av de bärande utespelarna från den gångna säsongen, Edvin Lelic Ahmetovic, provtränar för närvarande med TVSK.
– Jag hoppas för hans skull och hans egen utveckling att han får chansen, säger Hampus Dahlström.
Desto mer definitivt är att vasse Jesper Lindberg inte blir kvar. Ett tungt tapp onekligen. Den Nyköpings BIS-fostrade, 21-årige anfallaren var med sina 24 mål nykomlingens spetsigaste vapen i offensiven säsongen som gick. Endast Alexander Pihlmark (Viljan) och Sanjin Karic (Katrineholm) gjorde fler.
– Han har tackat för sig och jag vet faktiskt inte vad det blir nu. Men jag hoppas han tar chansen högre upp för han har en betydligt högre nivå i sig än division 4, säger Dahlström. 
Han ser det dock inte som ett definitivt måste att värva in en likartad ersättare.  
– Det kan bli så att vi formerar om uppställningen något istället. Eller skolar in någon av de vi redan har i den roll Jesper hade. 
Bland klara spelare från den gångna säsongens trupp märks viktiga namn som poängspelaren Benjamin Moradi och rutinerade lagkaptenen Joakim Sandberg. 
– Det ser väldigt bra ut i dagsläget. Vi har gått ut med spelare som skrivit på och det kommer ännu mer de närmaste veckorna, avslutar Dahlström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!