Nyköpings SK har inför söndagens heta hemmamöte med Köping, där det i skrivande stund behövs två poäng för att vara klart för playoff, gjort hela 70 mål. 13 av dem har Simon Rodling fixat.

Ett mål per match är du ensam om i serien, förklaringen?

– Jag försöker ta pucken mot målet när jag får läge och det verkar funka, säger Rodling på sådan där självklar krass Ö-viksdialekt.

Artikelbild

| Albin Ivarsson Hamberg hämmas inte längre av sin segdragna skada och är center i en av hockeyettans mest producerande kedjor.

– Sedan känns det som att hela laget har lyft sig. Vi har klarat oss undan skador och fått spela ihop oss – har skapat en trygghet.

Han är nöjd med hela vårettan förutom senaste hemmamötet med Linden. Men matchen efter var Rodling het igen.

– Vi gör vårt jobb och spelar som vi sagt innan. Då kommer lägena.

Han har hittat rätt som rightarskytt i powerplay.

Artikelbild

| Simon Rodling har blivit den där viktiga rightarskytten som alla bra powerplay behöver.

– Tidigare spelade jag även inne i slottet i PP. Nu har jag nött in mig som skytt där till vänster – känner mig trygg att ta avsluten. Och tar motståndarna bort mig blir nån annan öppen...

Nyköping har grymt fin fart just nu.

Artikelbild

| Albin Ivarsson Hamberg har bra blick för spelet och hittar han Christian Axelssons eller Johan Mörnsjös klubba blir det rätt ofta en assistpoäng.

– Vi har ju många snabba forwards, så när vi inte behöver tänka så mycket flyter allt på. Vi snackar mycket om att just ta avsluten i fart. 

Albin Ivarsson Hamberg var för bara drygt en månad sedan fortfarande osäker med sin minst sagt segdragna underbenskada fortfarande ett osäkert kort. Nu är Albin center i seriens vassaste kedja.

– För egen del funkar det bra med skadan och bara att kunna fullfölja säsongen är kul. Sedan synkar vi bra med varandra. 

Vad är det som stämmer i samarbetet med poängligaledarna Johan Mörnsjö och Christian Axelsson?

– Vi kompletterar varandra bra; "Mörna" har BRA fart, Axelsson driver också på mål. Vi öppnar upp ytor för varandra. Min roll är väl mest att sätta dem i bra lägen, så kommer målen. Fina grabbar spela med, plus (Robin) Axbom som har varit en av backarna hela våren.

Ni gör mål från lägen där det aldrig stämde i höstas va?

– Ja, hockey handlar om psykologi och det mentala spelet. Man spelar avslappnad. Då kommer mål och vinster per automatik.

Så här säger Rodling om söndagens möte med Köping:

– Vi SKA bara vinna den, oavsett hur det går i kväll för Linden och Forshaga. Vi kan inte tänka på andra lagen utan bara köra på. 

Ivarsson:

– De har väldigt farliga spelvändningar. Men har vi tålamod och håller oss till vår matchplan klarar vi det. Vi har verkligen chansen att avgöra och hoppas att det kommer mycket folk – betyder massor.