Ishockey Nyköpings SK:s bärande förstecenter Marcus Lindblom fick lämna onsdagens hemmamatch mot Lindlöven i förtid. En blindsidetackling från gästernas Alexander Kovalonok (matchstraff för checking to the head) renderade i att NSK-kaptenen fick ledas av isen groggy. Detta skedde i slutskedet av den tredje perioden. 
– Han kommer inte ihåg något av vad som hände på isen och det är ju inte ett gott tecken direkt, utan tyder ju på någon form av hjärnskakning – men vi får avvakta och se, sa NSK-tränaren Fredrik Mälberg efter matchen. 
Efter ett besök på lasarettet fick i alla fall Lindblom komma hem natten mot torsdag. 
– De gjorde lite tester och sånt och fick fram att det rörde sig om en lite lättare hjärnskakning, berättar NSK-styrelsens Magnus Eriksson, som haft kontakt med Lindblom efter smällen.
Förra säsongen ådrog sig 24-åringen en hjärnskakning av det tuffare slaget.
– Det som är sagt är att det är vila och ta det extra försiktigt som gäller nu först och främst – med tanke på att den som blev förra säsongen var värre. Så tur i oturen att den här inte var kraftigare, säger Eriksson.
NSK:s nästa match är inte förrän på onsdag i nästa vecka då Skövde tar emot. I straffsegern mot Lindlöven saknades en hel femma – backduon Emil Jakobsson och Markus Magnusson samt forwardtrion Albin Ivarsson Hamberg, Andreas Maier och Simon Rodling.
– Ett välbehövligt litet miniuppehåll. Det är ju flera som ska tillbaka, konstaterar Eriksson.
Med 15 poäng kvar att spela om är Nyköping 12 poäng bakom Lindlöven på den femte och sista allettanplatsen.