Det var upplagt för en riktigt fin afton i speedwayallsvenskan. Solen sken och en stor mängd åskådare, däribland en busslast med britter, hade lockats till Motorstadion på torsdagskvällen. Några avbräck fanns emellertid i båda lagens manskap. Sedan tidigare var det känt att William Björling skulle saknas i hemmalaget, då han befinner sig på juniorlandslagsuppdrag. Detsamma gäller Nässjös Alexander Woentin. Med i juniorlandslagets ledarstab är Griparnas lagledare Anders Fröjd. Under torsdagskvällen var det därför Johan Karlsson, tidigare lagledare i Elitserie-laget Dackarna, som basade över Griparnas manskap. Oliver Berntzon, med högst poängsnitt av alla I Griparna under våren, saknades för andra matchen i följd.

Att hemmalaget tvingades klara sig utan två förare samt sin lagledare märktes emellertid inte något särskilt. Visserligen inleddes bataljen jämnt; efter två heat var ställningen 6–6. I det tredje heatet tog sedan Griparnas Timo Lahti och Linus Eklöf täten omedelbart. De lyckades hålla försprånget ända in i mål och gav därmed hemmalaget en betryggande fyra poängs-ledning. Heat fem blev dramatiskt. Efter en vurpa i heat två uteblev reserven Alexander Liljekvist, Nässjö, varför bara tre förare kom till start. Redan i den första kurvan gick sedan Griparnas Johannes Stark omkull. Endast två förare kom i mål.

Med sju heat åkta hade Griparna så en 25–16-ledning, efter starka prestationer i heat sex och sju. Därpå följde tre heat i rad där lagen delade på poängen. I pausvilan, med tio heat åkta, ledde Griparna därför med 34–25. Så långt hade Timo Lahti och Peter Ljung imponerat mest: den förstnämnde hade åkt in tolv av tolv möjliga poäng, den sistnämnde nio av nio.

Artikelbild

Timo Lahti fick ledigt i bortamötet mot Nässjö. Nu var han tillbaka. Och i vilket slag, Lahti plockade maximala 18 poäng.

Det elfte heatet vann Griparna med de smått märkliga siffrorna 5–0. Detta efter att nämnde Nässjö-reserven Liljekvist återigen uteblivit och Christoffer Selvin dessutom kört omkull.

Ett flertal vurpor och lite tekniska problem gjorde att matchen drog ut på tiden. Till slut kunde siffrorna skrivas till 51–37.

18-poängsmannen Timo Lahti verkade avspänd och inte alltför exalterad efter tävlingen.

– Det gick bra i dag. Alla i laget tar poäng. Det är nyckeln för att vara ett vinnande lag. Nu ska vi fortsätta vinna resten av säsongen, säger han.