Jakob Bogne fick med sig en niondeplats då EM för seniorer avgjordes i Österrike. Foto:

Sämre åk i EM-finalen men Bogne är nöjd

Vattenskidor

Det blev en niondeplats för Nyköpingskillen Jakob Bogne i EM-finalen för seniorer under lördagen. – Jag är väldigt glad att få vara här och att ha fått åka final, men självklart skulle jag velat åka lite bättre, säger han efteråt.

Det var helt klart ingen lätt uppgift Jakob hade framför sig under lördagen i österrikiska Fischlham, Gmunden. Att ställa upp mot slalomåkare som har betydligt mer erfarenhet och åk bakom sig är tufft.

Jakob erkänner också att stämningen bland deltagarna var annorlunda i finalen.

– I kvalet så var det mer skoj och alla drev lite med varandra, i finalen var det tyst och alla var fokuserade till hundra procent. Även jag, men det räckte tyvärr inte lika långt som jag hade tänkt.

Jakob körde under kvalet igenom banan med 10,75-meterslina, i finalen klarade han tre bojar.

– Mitt kvalåk skulle ha gett en sjundeplats, säger han.

Hade han däremot klarat sitt personbästa med två bojar på 10,25-meterslina, ett rekord som han satte i hemmasjön för ett par veckor sedan, hade det kunnat räcka till en pallplats. Det var tre deltagare som slutade på det resultatet i finalen och då avgjorde det bästa kvalåket.

Europamästare blev nu engelsmannen Frederick Winter som klarade fem bojar på 10,25-meterslina.

Var det här sista tävlingen för året?

– Ja, troligtvis, sedan åker jag nog till Florida över vintern för att inte få ett allt för långt uppehåll, säger Jakob Bogne.

Jakob nia i Europa

Jakob Bogne slutade på en niondeplats i senior-EM.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Jakob Bogne
Vattenskidor
Relaterat