VVK kunde inte ha önskat sig en bättre inledning efter att Albin Bishop Eriksson placerat in matchens första poäng. Visserligen kvitterade Sollentuna när Jakob Molins 1000:e anfallspoäng i elitserien gav 5-5. Då klev firma Andzej Savostenok som servare och Albin Bishop Eriksson som avslutare in i handlingarna.

Vid 9-6 tog ett frustrerat Sollentuna sin första timeout. Bara sex bollar senare tog laget sin andra i ett skede där allt gick VVK:s väg och ledningen var som mest sju bollar vid 16-9. Då började problemen, Sollentuna knappade in för att vara ifatt vid 22-22. Minuterna senare räddades den första setbollen, men avgörandet kom på den andra, 22-25.

VVK:arnas stabilitet och trygghet försvann och det blev så tydligt i inledningen av andra halvleken. Osäkerheten ledde till enkla misstag och kombinationerna uteblev. I stället för långa härliga bolldueller blev det snabba avgöranden - där poängen oftast gick till Sollentuna. Visst bjöds det på finesser, men de räddade inte Vingåker som inte var i setledningen en enda gång. Sollentuna kopplade ett ännu starkare grepp efter 23-25 oh det var förstås inte så Andreas Brinck ville avsluta sitt 600:e set med A-laget sedan debuten som 14-åring.

Men som så ofta, utan något att förlorade vågade VVK chansa i tredje setet. Blockspelet tätades, anfallet skärptes och så var det reducerat efter 25-17. Set segern gav energi och en suverän serveserie av Andreas Brinck vände 2-5 till 7-5. VVK ville verkligen inte ge upp och bjöd verkligen till. Då rasade allt, precis som i det första setet. 10-10 förvandlades otäckt fort till 11-19. Där och då var slaget förlorat. Det blev till slut 15-25.

Facit av säsongen är förstås en besvikelse, inte minst efter lyckade spelarförstärkningar i höstas med framför allt Albin Bishop Eriksson, Tomas Mroz samt och hårtslående Andzej Savostenok. Ändå räckte inte VVK till utan tvingades lira i nedflyttningsserien i det nya slutspelsträdet efter grundserien och sedan utslaget direkt i åttondelsfinalen.