Kalle Sauerland som till sist dök upp från ett försenat flyg – tror på Erik Skoglund. Foto:

Sauerland: "Tror Skoglund vinner"

Boxning
annons

Kalle Sauerland är promotor för Erik Skoglund men också sportchef i Comosa som arrangerar hela Muhammad Ali-Trophy. Så Kalle är väl påläst när han sammanfattar: – Det här är den på papperet allra jämnaste matchen i hela turneringen – och jag tror Erik kommer vinna den.

Vad är det som gör den så jämn på papperet som du ser det – här i England talar man ju om en lätt seger för Callum Smith?

– Det är två boxare som är väldigt lika varandra fysiskt.

Hur kommer det påverka matchen att Smith är ”homeboy”?

– Callum vet hur det påverkar honom och det har vi sett ett antal gånger. Och vi är väldigt noga med helt rättvisa domarbedömningar i den här turneringen. Så den stora frågan är hur publiktrycket kommer att påverka Erik – det kan gå båda vägarna och faktiskt vändas till något positivt.

Du var en av 50 åskådare som såg första matchen i Oldenburg 1 maj 2010 – kunde du se den här typen av megamatcher komma då för Erik?

– Jag visste att vi hade en oslipad diamant som då var väldigt nervös innan matcherna. Visst, Erik blir som alla andra nervös just innan match, men nu kan han stänga av det där dagarna innan och så kan det bytas till en adrenalinkick under match.

Vad betyder en vinst respektive förlust för Erik?

– En vinst gör att han tjänar väldigt stora pengar på sin boxning och går vidare i turneringen. Förlust ska det inte bli…

Hur mycket tjänar vinnaren i matchen, som ju även gäller WBC:s diamanttitel?

– Det är inte offentligt – ännu. Vi kommer troligen gå ut med det i samband med fredagens invägning. Det jag kan säga är att det i World boxing super series skiljer ENORMT mycket mellan vinst och förlust.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningSkoglund i Liverpool
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka