Seger för Råby – förlust för OIK och IFK

Fotboll

Två lokala fotbollslag i division 5 och ett i division 4 hade lördagsmatch.

Oxelösunds IK försökte kopiera Runtuna IK:s poänggivande matchplan från deras bortamöte mot IK Viljan från Strängnäs. Men när laget inte tog vara på sina chanser blev det förlust 3–0 (0–0).

– Vi startade försvarsspelet från mittlinjen, satte alltså inte press på deras backar. Sedan jobbade vi med omställningar, säger OIK-tränaren Jan Frank.

Det fungerade alldeles förträffligt första 45 minuterna.

– Vi borde kanske ha gjort något mål på våra chanser men fick inte dit bollarna, säger Frank.

I stället kom ett oväntat ledningsmål för hemmalaget fem minuter in i andra halvleken. Skott eller inlägg, tränare Frank kunde inte avgöra. Från vänster gick bollen rakt upp i första krysset.

OIK skapade sedan två bra lägen till innan hemmalaget avgjorde sista kvarten med två mål.

– Vi ge extra plus till Harald Hellquist som gjorde sina första 90 minuter på två är. Han har varit borta på grund av ett benbrott, säger Frank som även plussade för Erik Andersson.

– Han är också en som vågar hålla i bollen.

* * * * * * * * * *

Är Råby IF på rätt spår efter en motig inledning på seriespelet? Lördagens 4–0 (3–0) hemma mot Vingåker var i vilket fall som helst andra segern sedan seriestart, och den andra på de tre senaste Råbymatcherna. Första seriematchen utan insläppt mål dessutom, vilket den före detta försvarsspelaren Andreas Hillukkala förstås uppskattade.

– En överlag bra insats i både handling och inställning. Vi hade lite flyt med utdelningen i första, sa Råbytränaren efteråt.

När 3–0 blev 4–0 precis i inledningen av andra halvlek var matchen att betrakta som stängd.

– De var vingklippta och hade bara en avbytare, så vi ska inte dra alltför stora växlar. Men skönt att vinna – och ett steg i rätt riktning, avslutade Hillukkala, som framhöll Petter Hellborgs insats lite extra.

Målen: 1–0 Robert Andersson, 2–0 Jesper Jansson, 3–0 Martin Finnberg, 4–0 Fredrik Cedergren.

Här, på Fotbollslasses blogg finns ytterligare reflektioner kring matchen.

* * * * * * * * * *

IFK Nyköpings första förlust på hemmaplan i seriespelet 2018 blev ett faktum efter 0–2 (0–1) mot Nykvarns SK. Ett rött kort på hemmalagets Jesper Lindberg redan efter 24 minuter försvårade förstås omständigheterna för IFK, som fick se Nykvarn ta ledningen i samband med den första halvlekens sista spark.

– VI spelar jävligt bra i första, och vi går för det hela vägen och försöker pressa dem, summerade IFK-tränaren Hampus Dahlström, klart nöjd med krigarinsatsen.

En bit in i andra halvlek blev 0–1 till 0–2.

– Vi räckte inte till med en man mindre. Det blir väldigt mycket svårare att anfalla då, konstaterade Dahlström, som framhöll anfallaren Victor Dahlqvist och inhopparen Francisco Thomsson lite extra.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingOxelösunds IKRåby-Rönö IFSportfotboll
Relaterat