• Att det skulle bli Trosa Vagnhärads SK som skulle gå segrande ur striden på Rosvalla mot IFK Nyköping var ingen direkt förvånad över. Segersiffrorna blev till slut 3–1, sista målgörare för TVSK var Robert Massi. På bilden jagad av IFK:s Joakim Sandberg. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Seger för TVSK i DM-comeback – IFK nöjd med resultatet

DM-fotboll

Trosa Vagnhärads SK ger sig in i DM-leken igen efter några års bortavaro. Och det började med en 3–1-vinst mot IFK Nyköping. – Vi skapade lite fler lägen och borde ha gjort några fler mål, säger tränaren Jonatan Hansson.

Det blev en kall tillställning, men matchen blev i varje fall av. Tillskillnad mot många av lördagsmatcherna som blev inställda då DM drogs i gång lite varstans i Sverige.

Trosa Vagnhärads SK tog ledningen i söndagsmötet och ledde vid halvtid med 2–0. Målskyttar var Timmy Österling och Marcus Björklund.

Nästan precis efter avspark i andra halvlek tog sedan IFK tillvara på en situation då Abdimalik Mohamed kom lite för långt ut ur TVSK-målet. Oskar Jonsson bredsidade in reduceringen.

– IFK gör en bra insats. Det är först när vi börjar kliva upp lite och trycka på som vi tar över lite, säger Jonatan Hansson.

Varför DM i år?

– Kul att få lite tävlingsmatcher så här tidigt, sen är det lite ojämnt med kvalitén vad gäller DM, men nu möter vi ett IFK som är bra, vilket är nyttigt för oss. Sen hamnar alltid slutspelet lite dåligt med veckomatcher och det sliter lite mer än vad det ger.

TVSK säkrade så småningom segern med mål av Robert Massi en kvart in på den andra halvleken. En retur, som Samuel Persson i IFK-målet, inte hade en chans på.

Jämfört med tidigare träningsmatcher, hur ligger ni till nu?

– Vi ligger hyfsat till i försvarsspelet, vi bjuder på ett mål och så borde vi kunna hålla bollen lite mer och rulla runt. Vi har bitar kvar att jobba på i det offensiva spelet. Sen måste man göra mål på de lägen man får och det gjorde vi inte i dag.

IFK Nyköpings tränare Hampus Dahlström var nöjd med sitt lag.

– Skapligt nöjd i varje fall. Vi mötte Syrianska/Eskilstuna förra året och fick stryk med 5–1 så vi har tagit stora kliv sedan dess. De ligger ju i samma serie som Trosa. Första tio är bra och sedan tycker jag att de hittar för mycket bollar bakom vår backlinje och det är där de flesta lägen uppstår. Sedan tappar vi lite för mycket boll i mitten och det gör att de snabbt kan ställa om.

IFK var ytterst nära att reducera siffrorna med en kvart kvar men Jesper Lindbergs lobb över målvakten gick strax utanför stolpen och Omar Tapias hårda frispark en stund senare hade TVSK-målvakten stora problem med, det försöket ledde så småningom till dubbla hörnor.

– Vi har jobbat hårt med vårt presspel och vi har duktiga lirare som kan sköta det. Jag är nöjd med det.

Hur ligger ni till i säsongsupptakten?

– Det är första förlusten i år, men det ska vi få när vi möter Trosa Vagnhärad. Jag är nöjd med resultatet. 3–1 mot ett division 3-lag som har stora ambitioner att gå upp är bra.

Övriga lokala DM-matcher

Snön ställde till det för många DM-arrangörer under lördagen. Tre av de lokala lagen fick sina matcher inställda; Jäder–Harg, Somtuna–Råby och Oxelösunds IK–Nylvarn. Bara den sistnämnda matchen har fått ett nytt speldatum. OIK möter Nykvarn på Ramdalen på tisdag.

Söndagens matcher:

Stigtomta–Tystberga 2–2

Mål, Stigtomta: Erik Lindhe och Niklas Wennerberg. Tystberga: Vali Galo och Patrik Lindberg (straff).

Gillberga/Lista–Runtuna 5–6 (3–3)

Mål, Runtuna: Jesper Larsson (8), Marcus Eriksson (37), Mikael Meza Vergara (45), 57 hmed Haider Kareem Al-Siweedi (57), Fredrik Berggren (76) och Armend Berisha (78).

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingTrosa Vagnhärads SKSportfotboll
Relaterat