Även om inte känslan var den bästa, så var tiderna i toppklass. Hampus Jakobsson hade en bra dag på vägarna runt Ludvika, från början till slut, när Bergslagsrallyt inledde SM-säsongen.

– Jag tyckte inte jag hade något flyt där i början, det var löst på vägen, men det var väl så för alla. Så jag fick en ganska bra tid direkt, konstaterade Hampus Jakobsson.

Långsträckan som följde sköttes också på ett bra sätt och Jakobsson fortsatte leverera bra rundor på vintervägarna i Dalarna med sin Peugeot.

Artikelbild

– Men när det blev mörkt så blev det svårare, snörök och svårt att se hur det svängde, tyckte Jakobsson.

Inför avslutande specialsträckan, den åttonde, fanns ändå en liten chans att nå i fatt JVM-rutinerade Dennis Rådström. Men denne höll undan med en segermarginal på 3,1 sekunder i klassen, otrimmat för tvåhjulsdrivna ekipage.

– Man vill ju alltid vinna och jag hoppades på en pallplats. Vi gjorde en urladdning på sista, men det räckte inte riktigt även om vi tog in. Men det var en bra start på säsongen, det funkade bra med brorsan bredvid i kartläsarstolen. En lyckad och rolig dag, tyckte Hampus Jakobsson.

Även om detta var SM-cirkusens enda snöiga vägar och nästa deltävling inte är förrän Sydsvenska rallyt i Älmhult i maj så blir det vinterväglag redan nästa helg, när SM-veckan i Sundsvall, som samlar alla möjliga idrotter under ett och samma paraply, bjuder in till rallysprint.

– Då har vi fått tag i en helt annan bil, en typ jag inte åkt tävling med förut, och det kommer bli tufft motstånd men vi får se hur vi kan hävda oss då.

För de andra ekipagen från SMK Nyköping blev det blandat. Såväl Christoffer Haglund (sjuk) som Frans Harrén Söderbäck fick avstå tävlan. Såväl Micael Jakobsson i trimmat 4wd som Janne Pettersson i samma klass som Hampus blev klassnior och i samma otrimmade tvåhjulsdrivna blev Jonna Eson Brådhe 13:e.

Vann hela klabbet gjorde Johan Kristoffersson.

Nedan: Micael Jakobsson, SMK Nyköping