Griparna har gått som tåget den här säsongen och bara störts lite av en sen febertopp för Oliver Berntzon, som grundade för Vargarnas hemmaseger och Nyköpingsklubbens enda förlust, plus den allt mera stabila och viktiga juniorföraren William Björlings handledsskada senast.

Innan säsongen snackades det en hel del om Christoffer Selvin som ett toppnamn bland de ofta unga 0,5-snittförarna som man i år måste ha två av i uppställningen.

Nu kör plötsligt Selvin för Griparna. Tidigare har han representerat Nässjö i allsvenskan och i elitserien bytte han från Fröjds Lejonen till Indianerna.

– När man har en skadad 0,5-förare så får man ta in ledig förare från "0,5-poolen", så bara Selvin är ledig så får han fortsätta att ersätta Björling tills han är skadefri, förklarar Griparnas lagledare Percy Lundkvist.

I överraskande vassa Nässjö har Selvin snittat 1,114 på tio matcher, vilket är lägre än Björling – men då är det en del matcher som ordinarie förare. Selvin avslutade med fem poäng i reservheaten plus två till hemma mot Piraterna.

I Indianerna i elitserien har det har gått lite för fort i de matcher som Selvin har fått chansen; två poäng på två matcher ger i alla fall lite hårdhet.

Percy tror på en tuff bortamatch och 48–42-seger, trots att Griparna har påfallande starkt lag för en betydelselös match. Det ser på papperet ut som ett träningspass inför semin där Griparna får välja mellan hyfsat formstarka serietrean Piraterna och fyran Valsarna...

– Det är fortfarande öppet, helt ärligt. Vi väljer inte motståndare förrän på fredag och det är 50/50 just nu, Vi har spöat Piraterna hemma och borta, så det är inte alls omöjligt att vi tar dem, säger Percy lite överraskande.