Onsdagsmötet på Rosvallas konstgräs är lika med den första cupomgången som innefattar 64 lag. Det gäller att passera den och den andra i ordningen (som spelas 21 eller 22 augusti), för att ta sig till den tredje och sista vilket är lika med gruppspelet. Där har ju Bissarna som bekant förekommit ett par gånger tidigare och då fått celebert besök av allsvenska lag. Men Bissarna av i dag är ett lag på nedflyttningsplats i seriespelet, vilket präglar tankegångarna inför cupmatchen.

– Seriespelet är vårt fokus som det är nu. Samtidigt blir den här matchen en bra möjlighet för spelarna att bli mer trygga i vårt 5–3–2-system, resonerar Clarhaut.

Närmast bakom sig har norrettans nästjumbo en stärkande 2–1-seger mot topplaget Carlstad United. Första trepoängaren på två månader, tillika ett trendbrott efter tio raka utan vinst och fem raka förlustmatcher i seriespelet.

– Där visade det sig att vi känns mer trygga på konstgräs. Segern ger förstås självförtroende men det gäller verkligen att ta en match i taget annars kan det lika gärna bli en ny, lång negativ svit för den här gruppen, menar NBIS-tränaren.

Seriekonkurrenten Vasalund, ett förhållandevis svårslaget lag i mittskiktet av division 1 norra-tabellen, har Bissarna redan stött på vid två tillfällen denna säsong. Båda gångerna har Vasalund vunnit; 2–1 i en försäsongsmatch på Rosvallas konstgräs och 3–0 när det var poäng på spel på Skytteholms IP i Solna.

– Känslan efter bortamatchen mot dem var att det var det bästa laget vi mött dittills. Ett fysiskt starkt lag med många bra, unga spelare. Det blir ett bra test för oss.

Viktige Jakob Bergman, avstängd mot Carlstad United i söndags, dras med en krånglande häl och lär vilas likt ett antal ytterligare spelare som spelat kontinuerligt under säsongen. Offensive nyckelspelaren Enis Ahmetovic gjorde efter en matchfrånvaro på över två månader comeback i söndags. Under sitt inhopp blev han i en kortare sekvens sittande med vad som kunde uppfattas som skadekänning.

– Men det var nog mera mentalt. Vi får se med Enis, vila eller om vi känner att han behöver mer matchträning, säger Clarhaut angående onsdagsmatchen.

På söndag väntar dessutom viktig bortamatch mot bottenkonkurrenten Team TG. I Vasalundsmatchen lär det bli ordentligt med speltid för den senaste tidens bänkspelare Ian Garrett och Patrick Lundemo, likväl också för ordinarie backen Mathias Benker som kommer vara avstängd i helgen efter sin utvisning mot Carlstad United senast. Brian flaggar även för en och annan U19-spelare i cuptruppen – och att det alltjämt finns intresse för nigerianske vänsterbacken Ehibe Victor Ugwumsinach och sydafrikanske anfallaren Thokozani Sekotlong när det kommer till framtida förstärkningar.

– Men det är som alltid en ekonomisk fråga.

Saknas gör fortfarande Joakim Juhlin, Revend Tovi, Suad Gruda, William Weidersjö, Sal Jobarteh och Ben McKendry. Den sistnämnde är borträknad för resten av säsongen medan Clarhaut hyser förhoppningar om att fotskadade Jobarteh ska kunna förstärka laget i Umeå till helgen. Rotationsmöjligheterna är med andra ord begränsade för Bissarna till cupmatchen mot Vasalund.