Serieseger i alltrean betyder uppflyttning till division 2 nästa säsong. 15 poängs försprång till tabelltvåan och ordentlig målskillnad har gjort det i praktiken klart redan med just 15 poäng kvar att spela om.

– Det har inte varit något utstakat mål av klubben, men man vet hur killarna är. Alla vill vinna, det är ett vinnarskallelag där spelarna går för fullt i varje match, det spelar ingen roll och det är svårt att hålla dem tillbaka, säger tränaren Peter "Slaktarn" Fredriksson.

Vill man verkligen hålla dem tillbaka då?

– Nej egentligen inte och det är ingen idé att hålla igen, det handlar bara om att gå ut och ha roligt. Leder vi en match med 8–3 och man säger att vi inte behöver göra fler mål så driver de på och vill framåt hela tiden ändå.

Kan man säga att du haft hand om ett självspelande piano alltså?

– Det var du som sa det... Men det sköna med de här grabbarna är att det inte är några problem att komma till match, det finns såna lag där folk inte vill följa med på långa bortaresor.

Om ni nu säkrar seriesegern i kväll, hur blir då fortsättningen när ni är klara? Avslagen?

– Jag tror inte det blir annorlunda. Grabbarna driver på det själva och har satt upp mål att vinna så mycket som möjligt. Vi ska försöka gå rent och inte ge andra lag fördel i placeringar när de möter oss. Vi ska göra vårt med en snygg avslutning och ett avstamp mot nästa säsong.

Vad är klart inför nästa säsong?

– Inte mycket, vi har bara kört på, men vi ska sätta oss ner både jag och Marcus (assisterande tränare Axbom) och prata med Jörgen (sportchef Ahlbom) så får vi se vart det landar. Jag hoppas det kan bli mer utbyte med Nyköping nu när det bara skiljer en division.

Matchen mot Östervåla, hur är era förutsättningar?

– Jag tror att alla är tillgängliga, eller nästintill. Det är Marcus Ekstrand och Johan Talonpoika som saknas, kanske nån mer, men vi har lätt tre ordinarie femmor med, avslutar Peter Fredriksson.