• Tony Lageström gjorde två av Gnestas sju mål mot Spaif. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Seriesegern nära, GIK

HOCKEYTREAN

Trots fortsatt stort manfall kunde Gnesta IK vinna seriefinalen mot Spaif tämligen enkelt. Redan efter 14 sekunder var laget i ledning. Det stannade till sist vid 7–2 (3–0, 2–1, 2–1). Seriesegern är nu nära. – Man kan säga att vi behöver fyra poäng till, säger en supernöjd Peter Fredriksson, tränare i Gnesta.

Fem backar och åtta forwards. Det var allt i manskapsväg som tränaren Peter "Slaktarn" Fredriksson kunde skaka fram till onsdagskvällens seriefinal hemma mot Spaif. Tuffa sjukläget från förra veckan har fortsatt.

– Och de som var tillbaka har ju inte tränat på en hel vecka. Men vi sa att vi skulle spela smart och inte jaga så mycket, säger Peter Fredriksson.

Hemmalaget, med nästa 200 på läktaren bakom sig, fick en kalasstart. David Stråhle snitsade in ettan redan efter 14 sekunder. Efter dryga tio minuters spel var det 3–0.

– Men samtidigt så fick de 3–1 i andra perioden. Fast vi har en förmåga att ta oss samman när det behövs, myser Fredriksson.

Hemmalaget svarade nämligen på reduceringen genom att åter göra två snabba mål. I sista perioden kunde laget bevaka sin ledning.

– Då spelade vi smart, framför allt i egen zon.

Spaif vann dock skottstatistiken i matchen klart. Det har inte hänt denna säsongen tidigare att GIK förlorat skotten hemma.

– Nicklas Filenus är bra i vårt mål. De har rätt många luriga skott som han gör reflexräddningar på, säger Fredriksson som annars ville lyfta alla 13 utespelarna för en riktigt stark insats.

I och med segern leder laget serien med 15 poäng. Sex omgångar, 18 poäng, är kvar att spela.

– Det är nära. Vi behöver fyra poäng till kan man säga. Men vi ska försöka gå rent.

GIK:s målskyttar: David Stråhle 3, Tony Lagerström 2, Niclas Claesson, Joakim Dahlström. (Dahlström lånas nu ut i två matcher matcher till sin gamla klubb Tumba i division 2).

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKIshockeySport
Relaterat