Efter grundomgången som bestod av 20 heat där varje förare körde fem heat var stod Peter Ljung på en tredjeplats med 12 insamlade poäng, två vinster och tre andraplaceringar. Hans lagkamrat från Griparna, Oliver Berntzon var inte långt bakom, delad fjärdeplats med Piraternas Linus Sundström på elva poäng.

En delad fjärdeplats innebar att ett skiljeheat behövdes för att bestämma vem som skulle ta sista platsen till finalheatet. Där drog "Vispen" Berntzon det längsta strået och anslöt sig till Peter Ljung för att köra finalen. I finalen väntade Fredrik Lindgren från arrangörsklubben Smederna och Kim Nilsson från allsvenska Vargarna.

– Jag tappade viktig poäng i mitt andra heat på ett dumt misstag, hade jag hållit i där så hade jag gått direkt till final. Sen var det lite samma i sista heatet. Det var lite oflyt så det var väldigt skönt att ta sista chansen till finalen, säger Oliver Berntzon.

Direkt från start tog Fredrik Lindgren kommandot, följd av Peter Ljung och Oliver Berntzon. Lindgren var omutlig och tog guldet, men där bakom blev det mer nervigt. Ljung höll på att krascha men lyckades rädda upp det hela, men det innebar att han tappade en placering och att Oliver "Vispen" Berntzon gled om. Berntzon tog hem silvermedaljen medan Ljung fick nöja sig med bronspengen.

– Han körde om mig i mitt andra heat när jag schabblade till det. Så det blev åt andra hållet. I ena heatet har man lite otur och i nästa har man tur, säger Oliver.

– Mitt SM var bra, det var lite upp och ner. Jag tappade lite onödiga poäng, men det var bra rakt igenom.

Även Griparnas Linus Eklöf körde i lördagens SM, men han var inte lika lyckosam som hans lagkamrater från Griparna. Han slutade på 13:e plats efter att ha tagit fyra poäng på fem heat.