På lördag åker Nyköpings BIS till Örebro för att ta sig an Rynninge IK som ligger två placeringar under tabellnian Bissarna som nu vill ta med sig alla poäng hem. Senaste matchen innan uppehållet blev det oavgjort (4–4) mot Assyriska FF.

– Först och främst ska det bli väldigt kul att dra igång igen. VI tappade till 2–2 hemma när vi mötte dem sist och förtjänade mer, så blir verkligen en revansch. Så klart vill man ha alla poäng. Mot Assyriska, innan uppehållet, gjorde vi en ganska bra match men det var enkla misstag som ledde till mål. Vi är ett lag som går starkare på hösten, säger Nyköpings BIS anfallaren Oscar Karlsson.

Nyköpingslaget har fem raka seriematcher utan förlust och vill givetvis förlänga den sviten.

Artikelbild

USA-nyförvärvet Coy Craft entrade Nyköpings BIS träning för första gången under torsdagen.

– Det är stor skillnad mot hur det gick från starten. Det är lite klyschigt att säga men det är bara att ta en match i taget. Vi vet att vi är bra och det är bara att kriga på. Sen vet vi att vi är starka på hösten, det sitter i bakhuvudet, så det är bara att höja sig en nivå till.

Vad krävs från er sida för att vinna?

– Vi ska spela vårt spel och föra spelet, låta dem jaga boll. Sen vara kliniska och sätta våra chanser och begränsa misstagen. Det tror jag vi klarar av och att det blir tre poäng.

Under uppehållet har det hänt en hel del. Några spelare, varav bästa målskytten Christian Kouakou, har lämnat och en hel del nya har blivit kontrakterade.

– Jag ser det bara som positivt att det är många nya spelare. Det blir fler som vill ta en startplats och det ökar konkurrensen. Så det är bara positivt att nya spelare kommer in och vill ta den där startplatsen. Vi har varit en ganska tunn trupp så det är skönt att få en större nu.

Under torsdagens träning anlände det sista nyförvärvet, Coy Craft från USA, till träningen. Och samtliga har gjort ett bra intryck.

– Jag tycker att alla har gjort bra ifrån sig. De har bara varit här en kort tid men alla ser hungriga ut och det är det viktigaste. Att de vill bli bättre och ta sig vidare.

För egen del har Karlsson en fin formkurva.

– Det känns bra, det måste jag säga. Formkurvan pekade uppåt innan uppehållet och känner mig i ännu bättre form nu.