VVK har duktig minusstatistik i elitserien mot Sollentuna. Det har blivit fyra raka förluster de två senaste åren och 1–12 i set. Men när lagen möttes i söndags i den första i bäst av fem matcher nådde VVK en nivå högre än tidigare.

Laget hade en 2–1-ledning i set och var på väg att avgöra i det fjärde när ledningen försvann, Sollentuna kvitterade till 2–2 och avgjorde sedan i skiljeset.

– Vi får vara hyfsat nöjda, förutom att vi inte vann, säger coachen Lukas Karlsson.

Han hoppas att laget fick med sig en bra känsla inför onsdagsreturen i Sporthallen.

– Vi mötte Sollentuna med samma spel som de gjort sig kända för. Vi var jobbiga att möta och jobbade på alla bollar i försvar. Det var nog inte det spel Sollentuna väntat sig möta och vi ska veta att vi bidrog till att de inte kom upp i nivå.

Med samma inställning i hemmamatchen – och stöd från fullsatta läktare och med en högljudd publik – tror Lukas Karlsson att VVK har en bra möjlighet att utjämna i matchserien.

– Publiken är vår sjunde spelare och ett bra stöd, säger Lukas Karlsson.

En ny förlust ger ett betydligt tuffare utgångsläge då Sollentuna har möjligheten att säkra en plats i kvartsfinalen när lagen möts igen i helgen.

– Jag har sagt det tidigare och jag gör det igen, jag tror att det kommer att krävas en femte match för att ta sig till kvartsfinal, säger Lukas Karlsson.