• Sven Fornling får sin arm höjd av domaren under senaste boxningsgalan på Rosvalla. Foto:
  • Erik Skoglund under ett träningspass hemma i Nyköping. Foto:
  • Sven Fornling (till höger) i matchen mot Naim Terbunja. Foto:
1/

Skoglund sågas och utmanas av Sven Fornling – som också byter viktklass

Boxning
annons

Malmöboxaren Sven Fornling byter också till supermellanvikt, sågar Erik Skoglund – och får svar på tal.

Sven Fornling har utvecklats mycket taktiskt senaste året från att bara leva på kondition men med en vidöppen stil. Efter en rejäl förlust mot lågt rankade ukrainaren Yevgeni Makhteienko har Sven slagit Naim Terbunja i Nyköping och sedan tysken Arijan Sherifi i Malmö.

Nu byter han till supermellanvikt och är full av självförtroende i snacket när han utmanar Sauerlands Oscar Ahlin men också rejält mycket högre rankade Erik Skoglund.

– Skoglund är väldigt naiv om han tror att han kan möta Mikkel Kessler. Skoglund har på 26 matcher så vitt jag förstår aldrig mött någon toppboxare. Kessler var under sin topptid en boxare som ständigt mötte topp 10-fighters. Han kommer pulverisera Skoglund, säger Fornling.

Han kommer med ett konkret förslag:

– Låt oss istället göra så här. Jag möter Skoglund och sedan möter vinnaren, det vill säga jag, Kessler.

Skoglund konstaterar torrt gällande valet av sina motståndare:

– Det var mycket länge sedan han mötte någon som uträttat så lite i en professionell boxningsring som Sven Fornling har gjort, även om han sakta men säkert är på väg framåt.

På boxrec är Skoglund nummer 15 och Fornling efter senaste segern 67.

– Sherifi som Fornling lyfter som sin klart starkaste motståndare hittills syns, liksom Fornling, inte till på någon av organisationernas världsranking.

Skoglund har blivit lovad en stormatch mot en toppmotståndare i supermellanvikt.

– Och vi utesluter inte att det blir VM-fight redan nästa gång. Huruvida en match mot Kessler kan bli av ser jag chanserna som relativt goda då jag och Mikkel har samma promotor och Sauerland uttryckt sig positivt till ett nordiskt derby oss emellan. Jag känner inte att varken jag, Mikkel eller Sauerland är i behov av goda råd eller optimistiska förslag från Sven Fornling.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxning
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka