– Ha ha, ja det kan inte bli bättre va?, skrattar Peter Fredriksson på telefon när SN-sporten får tag på honom och påminner om hans fina meritlista som tränare.

Senast han var huvudansvarig för något lag, säsongen 2015/16 i Nyköpingslaget Gripen, blev det nämligen serieseger i division 3. Det var andra raka seriesegern eftersom han 2014/15 vann division 4 som huvudtränare för samma lag.

Nu är han alltså tillbaka igen.

– Jag hade i stort sett lagt bort tränaryrket. Men jag har några kompisar i Gnesta. De var på mig redan inför min första säsong i Gripen men då valde jag alltså Gripen, säger Peter.

Han tycker att det finns en hel del jämförelser med Gripen att göra. Båda lagen var grymt överlägsna i division 4 med två högproduktiva femmor. Och det ser ljust ut på spelarsidan.

– 15 spelare från fjolårets trupp har gjort tummen upp för en fortsättning men ännu inte skrivit på.

Stommen blir kvar alltså. Fredriksson kommer också att få en assisterande tränare. Han har själv namngett ett förslag men ingenting är klart. Däremot är det klart att lagets tidigare tränare, Jörgen Ahlbom, kommer att fortsätta runt laget. Nu i stället i en kombinerad roll som både sportchef och lagledare.

– Han har ju massor av kontakter i Gnesta. Det är guld värt, säger Fredriksson som tycker att han kommer till en klubb med väldigt bra förutsättningar.

Försäsongsträningen kommer att dra i gång lite lätt i maj med två pass i veckan.

– Men jag kommer inte att kliva in ordentligt förrän i augusti även om jag naturligtvis kommer att visa mig där innan.

Gnesta IK var väldigt överlägsna i division 4 den gångna säsongen. Laget förlorade bara en av 24 seriematcher. Den förlusten kom på förbundets skrivbord då laget fråntogs en seger på grund av att man använt en avstängd spelare. De gjorde sammanlagt 227 mål.

– Det här blir spännande, Peter har haft koll på Gnesta genom årens lopp och han vet vad han gör, säger Gnesta IK:s ordförande Markus Sundsgård till klubbens facebookplats.