Han dansade en sommar, eller rättare sagt en hel säsong, i Nyköpings BIS.

Succén här fick så klart ringar på vattnet, men att Romain Gall skulle hamna i Gif Sundsvall verkar mer ha varit en slump.

Det berättar Giffarnas tränare Joel Cedergren i det senaste avsnittet av "Gif-podden" hos Sundsvalls tidning.

Ämnet var frågan om hur en värvning går till och Cedergren, som gästade detta avsnitt, berättade i största allmänhet om scouting.

Eller så kan det gå till som i fallet Romain Gall.

Cedergren själv var på semesterresa med familjen då han stötte ihop med dåvarande Nyköpings BIS-tränaren John Wall i hotellbaren.

– Jag frågade om hur det var i Nyköping och undrade vilka intressanta spelare det fanns i division 1, lag för lag. Då sa han: ”Jag kan säga direkt, vi har en som kan säljas för 20 miljoner. Det är Romain Gall”, berättar Joel Cedergren i podden.

Cedergren blev skeptisk till dessa ord som han kände var skryt på stockholmskt vis.

– Men jag skrev upp namnet, kollade upp honom, kollade honom via lite andra kontakter, och det lät spännande. Vi tog upp honom på provspel och tyckte han var så bra, fortsätter Cedergren.

Det visade sig vara rätt bedömning. Svaljaktsvinnaren i Nyköpings BIS 2016 gjorde succé i Norrland efter en lite trevande start och värvades nu i somras över av Malmö FF för en summa som bedöms ligga i storleksordningen dryga fem miljoner kronor plus vidareförsäljningsklausul.