Nöjd. För SM-guldmedaljören stundar nu några träningsfria dagar. – Det handlar mest om att återhämta sig i skallen. Jag antar att det blir en del sol och bad, säger han. Foto:

SM-guld för Fleetwood: "Jäkligt skönt"

Triathlon

De bor, tränar och tävlar ihop. Under SM på olympisk distans handlade allt om Oskar Djärv och Nyköpingssonen Ludwig Fleetwood. Den sistnämnde var vassast.

Ludwig Fleetwood erkänner det själv: favoritskapet vilade på hans axlar inför lördagens lopp. Han är nöjd med att ha lyckats leverera under press.

– Det känns jäkligt skönt, säger han och fortsätter:

– Jag och Oskar visste innan att det nog skulle vara vi två där uppe. Eftersom vi är så tajta, men också värsta konkurrenter på SM, var det en lite smålurig situation.

Ludwig och Oskar hade på förhand gjort en gemensam plan: de skulle hålla ihop fram till löpningen, loppets avslutande del, och försöka skapa en så stor lucka som möjligt ner till resterande tävlande. Det lyckades, minst sagt. Inför löpningen var det 3,5 minut ner till närmaste deltagare bakom toppduon.

– Under simningen var det jag som hade kommandot men sen gjorde Oskar ett gediget jobb under cyklingen. Där kände jag att "jag har inga guldben". Inför löpningen hade jag krampkänning, berättar Ludwig.

Den gemensamma taktiken gällde enkom under tävlingens två första delmoment, så när det var dags att springa såg Nyköpingskillen sin chans: att omedelbart sätta av i stenhårt tempo, för att rycka ifrån kompisen.

– Jag kände mig tvungen att utnyttja att benen var hyfsat fräscha i början, för jag visste ju att de bara skulle bli tyngre.

Med detta lyckades Nyköpingssonen, som till slut hade femton sekunder ner till Djärv. SM-guldmedaljören har nu beviljats "fri lek" fram tills på onsdag. Därefter väntar en tuff träningsperiod. I slutet av juli är det dags för nästa tävling: sprint-SM i Borås.

– Startfältet är nog något tuffare då – men jag ska vara med i toppen. Jag går för guld, säger Fleetwood.

Läs mer om dessa ämnen

TriathlonLudwig FleetwoodSport