Under lördag och söndag har det varit kval och semifinaler i de tre disciplinerna i vattenskidor, trick, hopp och slalom. Det på en specialbyggd arena under SM-veckan i Borås. Under söndagen gjorde byiga vindar att det blev svåråkt.

Men det blir minst tre Nyköpingsåkare i final. Det kan bli fler. Tricksemifinalen avgörs nämligen först på måndag förmiddag.

Klara för final är i alla fall Linnea Cederquist och Jakob Bogne i slalom. Båda Nyköpingsåkarna ligger etta efter kval och semifinal. Daniel Gravander, Nyköping, gjorde också ett bra slalomåk i semifinalen men slutade femma.

I hopp är Vilgot Österlund klar för final. Han var tvåa efter både kval och semifinal. Eftersom det bara är tre i varje klass som får köra finalerna har trion säkrat SM-medaljer.

I trick missade Linnea Cederquist semifinalen med en ynka placering. Hon var sexa men endast fem får köra måndagens semifinal.

I herrarnas trick gick det bättere. Där ligger Odd Brådhe trea, Jakob Bogne fyra, Daniel Gravander sjua och Vilgot Österlund åtta. Alla vidare till semifinalen.

Utöver detta ligger Jakob Bogne just nu etta i kombinationstävlingen och Nyköping leder lagtävlingen.