SM-silver till ung Oxelösundskille

Långresan i bil till Umeå var värt besväret. Oxelösundskillen Linus Jansson sprang till sig ett SM-silver i P15-klassen.

Oxelösundskillen Linus Jansson.

Terränglöpning2019-10-13 16:44

Linus Jansson tog inför den här säsongen klivet från SLK Oxelösund till Stockholmsklubben Hässelby. Samma väg som storebror tidigare tagit.

Säsongen har bland annat givit ett SM-silver på 1500 meter hinder och en andraplats i P15 på Lidingöloppet. Nu kan han också addera ett SM-silver i terräng i P15-klassen. Linus var slagen med tio sekunder av ettan Jonathan Grahn, Mölndahl över fyra kilometer.

– Jag är ganska nöjd, konstaterar Linus.

– Jag låg bakom honom ganska länge, fortsätter han.

Ganska snart hade en trio ryckt ifrån resten av fältet. Linus gick sedan upp och drog och lyckades då hänga av den slutliga trean. Sedan smet Grahn ifrån.

– Jag började ta in lite på slutet igen, säger Linus.

Han tycker banan i Umeå, som sprangs i två varv, inte blev allt för blöt och lerig. En rejäl kort backe, en lite längre men inte lika brant hade löparna som extra utmaning.

– Jag ska nog springa någon mindre utomhustävling till. Sedan blir det inomhus. Från efter nyår tävlingar varje helg.

Målet där är inomhus-SM som ligger i slutet av säsongen.