• Callum Smith ser faktiskt påtagligt osäker ut på nästan alla bilderna under de obligatoriska uppställda bilderna med Erik Skoglund kopplat på en lugn men självsäker pose. Foto:
  • Lång väntan på att presskonferensen skulle starta i Liverpool town hall; fystränaren David Wahlgren, boxaren Erik Skoglund, sambo och kostexperten Angelica Sjöstedt och Marcus Skoglund i tränarduon. Foto:
  • Här är bältet som det görs upp om, WBC:s diamanttitel, ett snäpp över den ansedda organisationens världsmästarbälte. Det tas bara fram i mycket speciella sammanhäng. Foto:
  • Visst ser Erik Skoglund mera självsäker ut... Foto:
1/

"Smith är snabb – men jag är snabbare"

Boxning
annons

Callum Smith har fördelen att sova i sin egen säng och vanan med alla lokaler som besöks denna vecka – inte minst lördagens skådeplats Echo arena. Men det var Erik Skoglund som såg klart minst nervös ut när det skulle poseras vid podiet efter onsdagens presskonferens.

Så här sa Skoglund till SN-sporten strax innan onsdagens stora presskonferens i Liverpool Town Hall:

– Det känns fortsatt bra faktiskt. Jag är avspänd, men ändå väldigt pigg och alert – så det är positivt.

Medan exempelvis en stjärna i skidor eller friidrott behöver dyka upp en halvtimme på en presskonferens innan ett VM, så är hela Skoglunds vardag under en hel vecka att ha folk från media i allmänhet och ett par tv-team i synnerhet hängande efter sig en stor del av den vakna tiden.

– Man får bara acceptera att sista veckan är en enda stor cirkus. Allt viktig och hård träning är ju redan gjord, säger Skoglund.

Och i stället för bara vila på onsdagsförmiddagen kom de brittiska viktkontrollanterna upp med en våg till rummet vid elvatiden.

– Tredagarskontrollen är unik för matcher i Storbritannien och den gick bra. Jag vägde 78,5 fast jag hade ätit frukost.

Det är ändå en hel del som ska bort till 76,2 – kommer du få ta mycket med vätska?

– Nej, det kommer att rinna av, det är inga problem. Hur mycket man sedan hinner bygga på sig under det sista dygnet beror på hur mycket vätska man har tagit, men det där blir nog ganska lika för båda boxarna.

På den officiella delen av presskonferensen lägger Erik Skoglund över allt favoritskap på Callum Smith, men visst tror han på sig själv som segrare – och det är absolut inte bara den ”tyska” vänsterjobben som ska väga över.

– Jag tror att jag har bättre fotarbete, Callum Smith är snabb men jag är lite snabbare – och framför allt är jag van med att boxas mot starka killar. Det är inte han; nästan alla sina segrar har han tagit mot små och fysiskt setts ganska svaga killar och en sådan motståndare har han inte den här gången.

Det visar sig att Callum Smith har gått ner från 85 kilo i somras då en rätt stor Liverpoolkille dök upp på lottningen i Monaco och valde Erik Skoglund. Callum ser tunnare ut nu och han ser framför allt vekare ut än Erik – men skenet brukar bedra när det gäller just denna långa boxare.

– Jag väger drygt 78 kilo nu så det kommer inte att vara några problem alls med vikten. Jag kommer få ta lite vatten men förhoppningsvis bara ett par pound (enheten som beskriver 0,45 kilo), allra mest tre. Och då kommer det inte påverka mig det minsta. Jag tar två pound bara på en sista hårdare träning, säger Callum Smith.

– Jag har gjort den här viktresan så många gånger – medan Erik inte är van med det. Så den stora frågan är hur han har påverkas, tillägger han.

Ska man tolka det Smith säger och läsa lite mellan raderna är det väldigt mycket som talar för en avvaktande första rond från hans sida:

– Det kan mycket väl bli lugn start, men man vet aldrig. Om jag landar ett bra slag så kommer det förändra allt. Det är en del av tjusningen med boxning…

Hur kommer matchen vara tror du?

– Det kommer att bli en riktigt tuff match, men också bra då det är två riktigt bra boxare som möts.

Hur många olika matchplaner har du?

– Jag går alltid in med bara en gameplan, men sedan kanske man måste justera den lite beroende på vad som händer.

Efter snack med rutinerade tränaren, Joe Gallagher, framkommer att det finns en till: om Skoglund skulle gå över eller börja matchen som southpaw, med högern före.

– Skoglund kommer, liksom alla toppboxare, komma med flera olika saker för att pröva mig – men jag är helt säger på att jag har svar på dem alla. För jag är den bättre boxaren. Nu vill jag bara att matchen ska börja...

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningSkoglund i Liverpool
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka