Callum Smith var trevlig, lugn och rätt avslappnad men också enormt långt inne i sin bubbla, bara när SN-sporten tog upp Skoglunds platträning där stora delar av den gjordes som southpaw, med högern före, kom Liverpoolboxaren ut ur bubblan. FOTO: TOMAS LARSSON

Smith: Jag är helt säker på seger mot Skoglund

BOXNING
annons

Mediaträningen skulle vara Callum Smiths helt igenom kontrollerade hemmaföreställning. Men plötsligt hände det oväntade … Erik Skoglund gick med högern före! Smiths team spärrade upp ögonen, var de enda som såg det – men höll masken.

– Jag såg direkt att han började platträningen som southpaw (högern före) och vi vet att han har gjort det som yngre boxare. Min tränare har studerat honom väldigt noga. Men jag tror att han är en mycket bättre boxare med ortodox stil (vänstern före), säger Callum Smith till SN-sporten.

Men det är väl ändå en helt annan grej att gå mot en southpaw som exempelvis kommer åt leverslag lättare – är du orolig för att Skoglund kommer inleda med högern före?

– Nej, inte alls, vi har tränat in motmedel mot det också och det är ingenting som skulle överraska oss. Jag har boxats mot flera internationellt gångbara south­paw-boxare så det skulle inte vara något problem – men han är som jag ser det bättre med vänstern före så det skulle inte störa mig alls.

Matchen och era långa för­säsonger är uppsnackade länge nu – känns det skönt att den äntligen ska bli av nu på lördagskvällen?

– Ja, jag är verkligen nöjd med det, för jag har studerat min motståndare noga och jag är helt övertygad om att jag har en bra gameplan och att jag kommer att slå honom, säger Callum Smith – fortfarande med en artig men allt mer extremt målinriktad och självsäker framtoning.

– Jag tror på att sätta upp tydliga mål och skapa en tro på att jag kommer att nå dem – och så är det den här gången också, tillägger yngsta och kanske bästa broder Smith på bred Liverpooldialekt.

Foto:

Många var lite överraskade över att du valde Skoglund så tidigt, vad var anledningen?

– Jag tror bara att hans stil tar fram det bästa ur min. Han är en bra boxare och stor för den här viktklassen. Men jag är större – och bättre.

Vad är den största skillnaden mellan er som du ser det, är det att följa upp när du får hugg på motståndaren?

– Ja, bland annat det, men jag tror överhuvudtaget på att om jag kör det som jag är bäst på så kommer jag vinna mot alla i World boxing super series; speciellt säker är segern mot Erik Skoglund eftersom vi är ganska lika som boxare men jag gör de grunder som han kan bra så mycket bättre.

Fast Skoglund är känd för att ha en rejält bra vänsterjabb från distans – hur ska du ta dig an den?

– Visst, han har en riktigt bra vänsterjabb. Det har vi sett på de bilder som vi har studerat. Men det beror mycket på att han är en lång boxare – och jag är längre. Jag kommer bara att fokusera på det jag är bra på, så kommer det inte att bli några problem.

Vad säger du om Skoglunds rond tio och elva mot Timy Shala i Nyköping?

– Min coach har sett dem ett antal gånger och säger att det verkligen avslutar matchen bra, Men Shala är en betydligt sämre boxare med en helt annat stil än min – så jag fäster mig inte vid det utan kommer att hålla min gameplan stenhårt.

Foto:

Hur mycket nytta kommer du ha av att det bara kommer ett par hundra svenskar och du kommer ha ett massivt hemmastöd?

– Jag gillar att boxas hemma. Jag har boxat en handfull gånger i Echo arena. Den platsen med fantastiska fans har tagit fram mina bästa prestationer hittills i karriären – och jag hoppas att det kommer att fortsätta så.

Liverpoolpubliken är känd i Sverige för att skapa grym fotbollsstämning – hur är boxningsfansen om du jämför?

– Sporten är väldigt stor här i stan så boxningspubliken är verkligen fantastisk. Jag hoppas att jag ska kunna gå hela vägen i den här turneringen och fortsätta ordna fram riktigt stora matcher – som jag tycker att staden och den här publiken förtjänar.

Ni är båda påtagligt artiga?

– Jag kommer alltid att respektera mina motståndare. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få till, en bra och riktigt tuff match uppe i ringen – men sedan kan vi vara vänner efter fajten. Det är så det ska vara i alla fall …

Till sist, det här är ditt livs största match, exakt hur viktigt är det för dig att vinna?

– Den är oerhört viktig, för det första är jag en obesegrad boxare till varje pris vill fortsätta att vara det och för det andra är det hur viktigt som helst för mig nu när jag ser att jag kan vinna den här enorma turneringen, Muhammad Ali Trophy.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningSkoglund i Liverpool
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka