SMK-förare med i toppen av rallycup

RALLY

Alexander Broberg, SMK Nyköping, behåller ledningen total i Grupp E i Svenska Rallycupen. Det efter att ha kört in som tvåa på den fjärde deltävlingen, EMK Kannan i regi av Eskilstuna MK.

Broberg i sin Volvo S80 var 40 sekunder efter klassvinnaren Andreas Rosén, SMK Vingåker i BMW 318. Det var främst på den fjärde specialsträckan (av fem) som Broberg tappade tid, tävlingens längsta sträcka.

Rosén knappade därmed in i totalen av Svenska Rallycupen. Med två deltävlingar kvar har Broberg bara fem poängs ledning. En tuff avslutning väntar.

Klubbkompisen Christoffer Haglund var sjua i EMK kannan i klassen B-förare 2WD. Haglund, som kör Volvo 940, är därmed fortsatt med och slåss om totalsegern. Haglund är delad tvåa totalt med tre poäng upp till ledaren, Emil Johansson, SMK Motala. Johansson var trea i Eskilstuna.

I klassikerklassen var Björn Ask, SMK Nyköping, trea i helgen i sin Volvo. Även han håller bra i totallistan, är tvåa efter fyra körda tävlingar. Det var flera SMK-förare som körde bra i den klassen i Eskilstuna. Peter Johansson var fyra i Opel Ascona, Anders Carlsson sjua i Volvo 242.

Anders Hultström är femma totalt i Grupp F för A/B-förare efter en åttondeplats i EMK Kannan.

Nästa deltävling i Rallycupen är Mälarrally som SMK Södermanland arrangerar den 22 september. (En av de sex deltävlingarna räknas sedan bort i slutresultatet av Svenska Rallycupen. Det är inte gjort här).

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

SMK NyköpingRallySport
Relaterat