Foto:

SN tv-sänder Bissarnas cupfest

Fotboll

Onsdagens match i Svenska cupen mellan Nyköpings BIS och Gif Sundsvall, som startar redan 17.30, tv-sänds här på www.sn.se.

I ett samarbete med Mittmedia/Sundsvalls tidning kommer Södermanlands Nyheter att direktsända onsdagskvällens match i Svenska cupen, där division 1-laget Nyköpings BIS tar emot årets stora allsvenska överraskning Gif Sundsvall.

Giffarna var nederlagstippade inför årets allsvenska säsong efter att ha förlorat flera toppnamn, men har överraskat så här långt och ligger åtta av 16 lag.

En gemensam nämnare mellan Bissarna och Sundsvall var Romain Gall, Bissarnas bäste spelare säsongen 2016, som efter det gick till Sundsvall. I sommar har Gall lämnat Sundsvall för storklubben Malmö FF och därmed gick Nyköpingspubliken miste om en återvändande godbit.

SN har i liknande samarbeten tidigare under året direktsänt flera av Nyköpings BIS division 1-matcher, senast var när Skellefteå FF tog emot Nyköpings BIS för lite drygt en månad sedan, innan sommarens uppehåll från seriespel.

Båda lagen kommer dock från 0–2-förluster, Nyköping borta mot Rynninge i lördags och Sundsvall mot Häcken i söndags.

– Jag är jätteglad att vi har möjlighet att sända den här matchen. För oss handlar det om att vara så relevanta som möjligt för våra läsare och det här är en stor sporthändelse, säger Anna Falk, chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter.

Kommenterar matchen gör Marcus Langbrandt, SN och Lukas Sahlin för Mittmedia/Sundsvalls tidning.

– Det ska bli en intressant match att kommentera. Inte minst då Nyköpings BIS de senaste åren lyckats hyggligt i Svenska cupen och slagit flera lag från såväl allsvenskan som superettan. Säsongen har ju hittills som helhet inte varit glimrande, men en sådan här match lär sporra Bissarna, säger SN:s Marcus Langbrandt i en kommentar.

Vinnaren i matchen avancerar till gruppspelet framme i februari-mars 2019. Dit har Bissarna avancerat två gånger tidigare. 2013 sedan man slagit ut Brommapojkarna och besegrade sedan Kalmar FF i gruppspelet utan att kunna gå vidare. 2017 sedan man slagit ut AFC Eskilstuna, men sedan blev bland annat Hammarby och slutliga Europa League-laget Östersund för svåra i vintriga cupfester.

Repris nu?

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterNyköpings BISAnna FalkRosvallaSportfotboll
Relaterat