Nytillskottet heter Vilma Andersson, född 1998 och närmast från division 3-spel med Mjölby FC. Innermittfältare – något som IFK är i behov av eftersom rutinerade duon Amanda Nordlie och Filippa Sjöberg lämnat. Utifrån vad IFK-tränaren Jeremias Varas sett så här långt är Vilma en spelare med ett tämligen brett register.

– En defensiv innermittfältare med bra spelförståelse. Är högerfotad men bra med båda fötterna. Duktig på att slå de avgörande passningarna. Samtidigt en väldigt tuff tjej. En grovjobbare, beskriver Varas.

Vilma, som inte spelat högre än division 3 tidigare, har sedan en tid tillbaka flyttat till Nyköping.

– Hennes pojkvän (Oscar Bierfeldt, vår anmärkning) spelar i Onyx. På det sättet kom vi i kontakt med henne. Hon har även spelat i Östergötlands distriktslag i både innebandy och fotboll, säger Varas.

Flicklandslagsmeriterade stortalangen Lisa Flisell finns med på IFK-träningarna.

– Tanken är att jag ska prata med henne i helgen. Vi hoppas verkligen hon kör vidare hos oss, säger Tomas Friberg, fotbollsordförande i klubben.

En annan Lisa, Tholander närmare bestämt, gjorde comeback under förra säsongen och där råder det goda vibbar.

– Hon är med och kör på, och var ju även med i Gästabudsbollen (läs Nyköping Futsal Cup), säger Friberg.

På målvaktssidan är tanken att satsa på Alva Sonander, som förra säsongen fick spela andrafiolen bakom den mer etablerade Sabina Robertsson.

– Prio ett är att hitta en till målvakt som komplement till Alva, berättar Friberg, som ju fått se Robertsson försvinna till division 1-laget IFK Norrköping tillsammans med nämnda Nordlie och Sjöberg.

Utöver dessa tre så kan ytterligare en (ute)spelare adderas till minuskontot.

– Signe Dirke kommer ta ett uppehåll. Sedan får vi se om hon kommer igen när gräset är grönare, säger Varas.

Såväl tränare Varas som fotbollsordförande Friberg tycker på det hela taget att IFK ligger i fas med arbetet att forma en slagkraftig division 2-trupp.

– Det tycker jag absolut. Vi kommer nog att jobba hårdare i slutet av februari och i början av mars med eventuella nyförvärv, avslutar Tomas Friberg.

[fakta nr="1"]