Den tidigare OS-sexan och VM-silvermedaljören i laser radial Josefin Olsson tycker att hennes säsong hittills har varit lite knackig. En förklaring till det hela är att hon har studerat samtidigt, men de studierna är avslutade sedan början av juni.

– Det har tagit upp ganska mycket tid och har påverkat seglingen en hel del. Men nu när det är klart har jag kunnat fokusera helt på seglingen och jag känner att jag är på spåret igen, säger Josefin Olsson.

Just nu rankas Olsson som världens 13:e bästa dam i laser radialklassen, en klar förbättring jämfört med lite drygt ett år sedan då hon var på 104:e plats. Den här säsongen i världscupen har Josefin blandat och gett lite när det kommer till resultat, där det senaste blev en tjugondeplats totalt sett i avslutande världscuptävlingen i juni. Men sedan dess tycker hon formen börjat peka uppåt.

Artikelbild

Bra känsla inför VM trots lite knackig säsong för Josefin Olsson.

– Det känns ganska bra, vi har haft rätt bra träning under sommaren och haft lite ledigt nu innan VM, så jag känner mig redo för mästerskapet.

Josefin vann för-VM för ungefär ett år sedan i Århus, så en vana för det danska vattnet kan mycket väl komma till hands. En sak är i alla fall säker, Josefin har sitt sikte inställt.

– Framförallt vill jag göra klart platsen till OS och känna att det är klart. Sen siktar jag mot att slåss om medaljerna. Århus kan passa mig ganska bra, det kan vara väldigt skiftande väder och rätt svåra förhållanden. Det är något jag tror kan passa mig ganska bra, säger Josefin.

– Samtidigt har jag haft en lite knackig säsong i bagaget och är inte helt hundra på vart jag står, så det ska bli spännande att se hur det går.

För Josefin Olssons del inleds tävlandet vid lunchtid på fredag.