• Plötsligt var Syrianskaprofilen Robert Massi, som också har erfarenhet från spel i BP och senast AFC United i superettan, med och lirade på Häradsvallen i den svarta TVSK-tröjan.
1/

Spelsugen Massi presenterade sig

Fotbollstrean
Det var en påtagligt inspirerad och spelsugen Robert Massi som presenterade sig på Häradsvallen – och bidrog med sin rutin.

– jag var väl framför allt väldigt spelsugen. Jag försökte bidra så mycket jag kunde men brände ju ett par givna chanser – varav ett friläge, säger Robert Massi som var genuint glad efter det att debuten i Trosa Vagnhärads SK gav en grymt viktig 2–1-seger mot Hanviken.

Han förknippas mest med Syrianska, där han var skadeförföljd när det vankades allsvenskt spel, men har även erfarenhet från BP och senast AFC United i superettan.

– Men nu är jag klubblös och eftersom jag har så många bra vänner i det här laget så frågade jag om jag fick vara med och träna. Nu kör vi på så här tills sommaruppehållet då jag hoppas att det dyker upp någon i superettan. Men man vet aldrig; jag är öppen för alla förslag till höstsäsongen, säger en som sagt påtagligt belåten Robert Massi efter en seger i en division 3-match.

Det var absolut inte Massi som var mest tongivande. Men hans blotta närvaro som trequartista

Sagvan Abdulsatars tillslag på fasta situationer – 1–0-målet var självmål just efter en sådan – och George Ibrahims sätt att öppna upp med sin teknik var det som låg bakom att det var TVSK och inte Hanviken som snodde åt sig de superviktiga tre poängen och lite syre i bottenstriden.

Det är visserligen så att TVSK får stora problem när motståndarna lyfter upp allt för att jaga en ny kvittering eftersom de har väldigt många spelare på planen som tänker framåt – en offensiv balans helt enkelt.

– Det stämmer. Jag själv började dessutom bli väldigt trött så det var bra att jag blev utbytt och att vi gjorde några defensiva byten för att få en bättre balans. Det var väldigt, väldigt viktigt för laget att ta sin andra seger.

Det var kompisen och förra säsongens stora skyttekung Gabriel Baydono som tåade in 2–1-målet. Direkt efteråt tyckte TVSK att gästerna använde en arm för att rädda bollen på mållinjen – innan slutet innehöll både tryck av Hanviken och hyfsat effektivt tidsfördrivande spel vid vänster hörnflagga av hemmalaget.

– Visst, en sådan här match kan gå hur som helst, på den här nivån kan ett märkigt domslut hit eller dit – absolut bara att köpa – avgöra hela matchen. Men på det hela taget tycker jag att vi verkligen är värda att få med oss alla tre poängen.…

Massi lossade storsläggan till skott ett par gånger och fick lite för mycket tid på sig i det där friläget i 75:e minuten som han tog upp själv. Spelövertaget böljade men det var under en bra TVSK-period som Jonas Österbergs kvittering kom. Då var det skarpt läge eftersom Hanviken är ett lag som TVSK måste ha bakom sig om det ska bli fortsatt kontrakt i den jämna division 3 södra Svealand.…

Nu är TVSK i alla fall uppe på kvalplats och det är stora möjligheter att avancera mycket vid ytterligare en seger borta mot mittenlaget Ekerö härnäst.

En "hyfsat" meriterad trequartista, släpande forward eller vad man nu väljer att kalla det finns med i tröja nummer 12,

– Jag har ju tränat hemma på egen hand och även med laget här ett tag. Men det blir ju aldrig samma sak som match. Det är matcher som jag behöver just nu så det här är en bra win win-situation, säger Massi med ett leende och travar uppför den branta slänten till omklädningsrummet.