• Tony Lagerström fortsätter i Gnesta. Foto:
1/

Spetsanfallare kvar i GIK

Ishockey

Först tränaren. Nu har Gnesta IK också presenterat sina två första spelare klara för kommande säsong. Det är spetsanfallarna Kevin Stråhle och Tony Lagerström.

På två säsonger i Gnesta-tröjan har forwarden Kevin Stråhle gjort mäktiga 164 poäng (68+96). På 39 endast spelade seriematcher. Visserligen i division 4 men ändå grymt imponerande.

Att det är en viktig anfallskugge och poängmaskin som nu är signad i GIK till seriespelet i division 3 kommande säsong råder ingen tvekan om. Tillsammans med Tony Lagerström, som också är signad och klar, är det något av en grund för anfallsspelet som är lagts i laget.

– Så är det ju, säger nye tränaren Peter Fredriksson.

– Och det kommer flera, fortsätter han.

Det som är extra positivt är att båda spelarna skrivit på för två säsonger.

– Lagerström har det nog ganska bra i Gnesta. Har ju flyttat dit, säger Fredriksson.

Redan när nye tränaren blev klar för Gnesta konstaterade han att 15 spelare gjort tummen upp för en fortsättning. Så det kommer att ramla in fler klara spelare vartefter.

Det är också klart vem som blir assisterande tränare till Peter. Den tidigare Gripen-målvakten Marcus Axbom tar det jobbet. Axbom lade sina målvaktsgrillor på hyllan efter Gripens lyckade kval från division 2. Han är också svärson till Peter.

– Han kommer att ta målvakterna och backarna. Vi ska prata ihop oss mer längre fram, säger Fredriksson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKSportIshockey
Relaterat