• Backen Lucas Karlsson har varit i Gripen en sväng förut. Här är det minst inkörningstid att vänta med andra ord. Foto:
  • Carl Skärström har varit med Leksands juniorer i SM-slutspel i Nyköping och ska nu spela med Gripen på onsdag och söndag. Foto:
1/

Trio SSK-spelare förstärker Gripen

Hockeyettan

Nyköping Gripen kommer hämta upp tre Södertälje SK-spelare på vägen till Vallentuna. De hann inte ens träna med Gripen på tisdagen.

Inte oväntat är spelare nummer ett den Skärblackafostrade tuffe backen Lukas Carlsson.

Sedan är det glädjande nog en återvändare i form av Nyköpingskillen Carl Skärström som via Leksands juniorled – där Gripentränaren Torbjörn Johansson har varit verksam – hamnade i Södertäljes J20-lag den här säsongen. Men den allroundkunnige hårt jobbande gnuggaren Skärström har känt på allsvenskt A-lagsspel i SSK.

Spetsvärvningen i den här trion på papperet om man ska gå efter offensiv injektion är Casper Evertsson, en Brynäsfostrad anfallare som har snittat över en poäng hos SSK-juniorerna, en stor kille som kan spela center och har tillverkat nästan 50 poäng.

– Det är frågan om juniorer, men när vi har spelat hyfsat utan att kunna avgöra många av matcherna har vi velat ha en extra injektion. Sedan ska man ju ha klart för sig att det är tre juniorer så vi kan inte begära att de ska gå in och göra massa mål – även om Casper Evertsson ju har varit produktiv i juniorlaget och att han liksom Skärström har testats i A-laget, summerar sportgruppens Magnus Eriksson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCHockeyIshockeySport
Relaterat