De slutade etta och tvåa i södra allsvenskans poängliga den gångna säsongen. Palm gjorde 63 poäng (31+32), Ekström 60 poäng (33+17). Inte så konstigt då att SSL-klubbar visat intressen.

– Både Warberg och Visby har meddelat att de skulle ta kontakt med dem, säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Båda sitter dock på kontrakt med Onyx för nästa säsong. Så Onyx sportchef har gott hopp om att få behålla sina spetsspelare.

Artikelbild

| Viktor Palm var nära en övergång till SSL-laget Växjö i fjol.

– Men hör någon av sig uppifrån, från SSL, är vi inte den klubben som vägrar och släppa nån.

Palm tror dock att när det gäller sin bror Viktor är chansen att han skulle vilka lämna minimal. Med Ekström är det något annorlunda.

– Dimper det ner något drömerbjudande har han inte den kopplingen till stan. Han är själv och kan packa väskan och sticka.

Även unge backen William Westerdahl, som redan gjort klart att han lämnar, har SSL-klubbar hört av sig till Onyx för att kolla kontraktsläget.

Vad gäller trion Christoffer Ekstrand, Filip Karlsson och Jonathan Hallin som klubben är muntligt överens med är rapporterna positiva.

– Vi har kommit närmare med alla tre men inget är klart.

Även unge forwarden Erik Nilsson har klubben haft snack med.

– Jag vet att Kais Mora hört av sig till honom. Vi har snackat. Han ställde lite motkrav, säger Palm.

Onyx sportchef håller med om att spelartappet kanske blev ovanligt stort efter säsongen men konstaterar att det nästa alltid är så. Någon större oro känner han inte.