Mittbacken Ishmael Koromas kontrakt med Bissarna går ut nästa månadsskifte. Det kommer inte att förlängas.

Stabil back lämnar Bissarna

Fotbollsettan
annons

I fredagskväll efter förlusten mot Akropolis tog Bissarna sommarledigt. Det tog knappt två dagar sedan kom den första truppförändringen. Mittbacken Ishmael Koroma lämnar klubben. Hans kontrakt går ut och förnyas inte.

Varför lämnar du?

– När jag skrev på mitt senaste kontrakt så kom jag och Bissarna överens om att det var mitt sista. Det är det bästa för mig nu, att flytta vidare.

Vilken blir din nästa klubb?

– Kanske kan du hjälpa mig genom att skriva i artikeln att Ishmael Koroma är fri nu, haha. Jag har inga erbjudanden, men jag hoppas få stanna i Sverige.

Tre år i Sverige. Vad kommer du minnas från den här tiden?

– Nyköping kommer alltid vara i mitt hjärta, det är min första klubb utomlands. En underbar upplevelse, laget har varit som en familj och jag vill tacka alla i ledningen, tränare och framför allt mina lagkamrater. Vi har känt varandra både på och utanför planen och alla har varit snälla mot mig. Tack för all den kärlek som visats mig.

Men när du kom hit så trodde du väl inte att du skulle bli kvar så länge, du hade väl större drömmar?

– Givetvis, som ung spelare och proffs siktar du högt. Kanske trodde jag att jag skulle bli kvar en eller två säsonger. Men tyvärr blev det inte så, och nu behöver jag ta mig vidare.

Det är ändå ovanligt att spelare stannar så länge som du gjort?

– Exakt, och jag känner också att klubben uppskattar det. Jag har gjort mitt bästa, men nu är det dags att röra på sig.

Den här säsongen blev ändå lite annorlunda för er, inte som ni hoppats på?

– Tyvärr. Vi hade en bra start med cupen, särskilt matcherna mot Hammarby och Varberg medan vi inte var så bra mot Östersund. Vi hoppades sedan att vi skulle kunna ta med oss det spelet till serien, men tyvärr blev det inte så.

Varför?

– Vi har haft dålig form och borde ha gjort vissa saker annorlunda. Men framför allt har vi gått ner oss i matcherna för enkelt när vi släppt in mål. Vi har hängt med våra huvud och haft svårt att ändra saker snabbt. Där måste laget steppa upp.

Koroma lyfter fram en sak till som är lite återkommande:

– Jag är olycklig över att lämna laget i den här situationen. För laget är i precis samma situation som när jag kom till Bissarna, då gjorde vi ett bra jobb och hängde kvar. Jag hoppas verkligen att laget fixar det, att man kan ta sig från den här situationen.

Bissarnas tränare John Wall beklagar förlusten ur en synvinkel.

– Sportsligt är det en förlust eftersom han har varit jämn och bra och skadefri.

Men han pekar också på det faktum att man när sista kontraktsförlängningen skrevs så var parterna överens om att det inte skulle förlängas. Ur Koromas egen synvinkel var det bra för hans utveckling att hitta en ny klubb.

– De skulle också ges tid att hitta något annat lag, säger Wall.

Kommer ni att leta efter en ny mittback att ta in?

– Det är inte så jäkla givet. Vi måste se till helheten, säger Wall som dock konstaterar att laget släppt in för mycket mål så här långt.

Någon mer spelare som har ett kontrakt som går ut sista juli finns inte i truppen enligt Wall.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISJohn WallSportfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka