• Torbjörn Johansson har fått en positiv bild efter att ha snackat med årets spelartrupp. Foto:
  • Det är inte bestämt hur det blir nästa säsong för Torbjörn Johansson. Foto:
1/

Stabilt spelarläge i Nyköping Gripen

Hockeyettan

Nyköping Gripen håller just nu på och inventerar truppen och organisationen. Tränaren Torbjörn Johansson har haft samtal med alla spelarna – och snart är det snart dags att ta beslut om den egna framtiden.

Klart är att Gripen fortfarande finns med i bilden, om klubben vill förlänga avtalet.

– Jag har inte hunnit fundera så mycket över framtiden men Gripen är ett alternativ. Jag har ju inte varit ute och sökt någonting annat heller då jag fortfarande jobbar för Nyköping. Jag får se vad som finns att välja mellan och hur det ser ut här, klubben håller ju på och stärker sin organisation, säger Torbjörn Johansson, som i alla fall är kvar i klubben mars ut.

Hur har snacket med spelarna om säsongen och framtiden varit?

– Så här i efterhand är det överlag positivt. Det blev en liten väckarklocka för många, att det var ett större steg än man hade trott. Helt plötsligt var man tvungen att leverera varje kväll om det skulle bli poäng i när egentligen matcher hela säsongen – utom 7–2-segern hemma mot Vallentuna – var jämna och man mötte etablerade seniorspelare.

Nu är det ju inte säkert att du blir kvar – men är det ett par stora defensiva backar som skulle behöva tillföras främst?

– Ett tag såg det väldigt illa ut på backsidan. Vissa var mycket skadade, som Freddie Byström, och då blir det ingen kontinuitet. Då blir det svårt, det går ett tag. Det gäller väl inte bara backsidan, men vi fick ett kvitto på att man måste ha en ganska bred trupp ändå. Med facit i hand var det tur att vi fick in Johan Norberg och Mathias Löf mitt under säsongen.

Huvudföreningen Nyköpings Hockey Ungdoms ordförande, Marcus Höglin, säger att man från klubbens sida just håller på och tittar på helheten.

– Men det kan komma lite saker inom en snar framtid. Vi är ju i gång och pratar med spelare och förhoppningsvis kan det börja hända saker redan nästa vecka, säger Höglin.

Känslan är ändå att truppläget är ganska stabilt.

– Ingen har tackat för sig och det finns ingen som vi har tackat nej till.

Har ni kollat läget Robin Axbom som ju tränade med laget innan han drog till Österrike och blev skadad?

– Nej, men allt Axbom känns självklart intressant. Han är ju Nyköpingskille och då måste vi självklart i alla fall just kolla med honom.

Höglin gillar samarbetet med storklubbar som Linköping och framför allt Södertälje.

– Vi har ju folk i sportgruppen med brett kontaktnät och ligger bra till på E4:an så det vill vi utveckla vidare. Sedan är det – även om Albin Ivarsson Hamberg blev ett avbräck – bra att alla unga spelare får se att Gripen har lyckats utveckla en allsvensk spelare.

Är du nöjd med vad klubbens A-lag åstadkom under den första säsongen i hockeyettan?

– Målsättningen för klubben var att hänga sig kvar i division 1. Det har vi lyckats med, så därmed är jag nöjd. Första halvan på året nosade de ju till och med på en allettanplats och i det läget var det lite över förväntan.

– Och det var trots allt bara en handfull killar som hade spelat på division 1-nivå. De ska ha cred för att de knöt näven i fickan och säkrade kontraktet i Vallentuna.

Juniorerna har fortfarande chans på J20 elit efter 3–1-segern senast.

– Ja, de killarna har gjort ett fantastiskt jobb att bara ta sig till kvalserien. Men det går absolut att bredda truppen och spela i J20 elit om de går dit.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCHockeyIshockeySport
Relaterat