Josefin Olsson har efter en jobbig start seglat upp sig rejält. Foto:

Stadigt uppåt för Josefin i Miami

Segling

Första två racen gick trögt. Men sedan har Josefin Olsson stadigt seglat upp sig i resultatlistan av världscupseglingarna. En plats bland de tio som får segla medaljrace sista dagen finns helt klart inom räckhåll.

Första racet 37:a, andra på 30:e plats. Var det möjligen ringrostighet som fick Nyköpingstjejen Josefin Olsson att inte få till de två första seglingarna av världscupen i Miami alls. Eller kanske var det de svaga vindarna som ställde till det.

Under veckan har i alla fall vindarna tilltagit på Biscane Bay där laser radial-seglarna och alla andra klasser håller till. Och då har också Josefin seglat stabilt med klart bättre resultat placeringsmässigt.

Åtta, tolva och trettonde har hon varit på det nästföljande racen. Det har tagit henne upp på en tionde plats totalt. En placering som ger sista platsen i medaljseglingarna sista dagen.

Men tävlingen är bara halvvägs. En titt i resultatlistan visar att det har varit dippar placeringsmässigt för nästa alla tävlande. Två av tidigare års främsta i klassen, holländskan Marit Bouwmeester och belgiskan Evi van Acker är inte med.

Leder totalt efter fem seglingar gör en annan belgiska, Emma Plasschaert. Hon har 20 placeringspoäng. Tvåa är japanska Doi med 42 poäng. Josefin som tia har 63.

Fredagens seglingar ställdes in på grund av för hård vind. Därmed får laser radial-klassen det väldigt svårt med att hinna med alla tio racen innan medaljseglingen för de tio bästa avgörs, vilket enligt planerna är på söndag. Bara fem seglingar har hunnits med så här långt.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Josefin OlssonSportsegling
Relaterat