Seriematch hemma som inte ligger på en fredag eller helgdag är ovanligt för IFK Nyköping.

– Vi hade match borta mot dem i Lindesberg en torsdag, så de kan gott åka hit en tisdag, skojar Stefan Germerud.

Men Lif Blå hade ett giltigt skäl för att få matchen flyttad framåt ett par dagar:

– De spelade USM i helgen och vann sin grupp och gick vidare till steg 5, berättar Germerud om allsvenska mittenlaget Lindesbergs ungdomslag.

Ungdomligt, med fart och fläkt att vänta, kan vi då tänka oss.

– Kanske är de mätta och sega efter helgen... Men det kan vi inte ta för givet. De har gått bättre än vi och säkert de själva trott också, säger Germerud om gästerna som har häng på positiv kvalplats.

Han vet om närkingarnas höga högstanivå.

– Mycket talang och får de flyt går det bra. Men med unga lag går det upp och ner, ibland kan de slänga bort bollar oförklarligt. Men vi måste vara på tå, annars kan det rinna iväg.

Med två matcher kvar, en hemma och en borta, finns inte särskilt mycket kvar att spela för i IFK:s fall. Fyra poäng och god målskillnad är det ner till nedanför negativa kvalstrecket.

– Vi ska inte ta ut något i förskott, men det ska väldigt mycket till. Vi hade hoppats på ett bättre läge, men har inte fått ut vår fulla potential. Nu handlar det om att ge oss själva självförtroende inför nästa säsong och visa varandra vad vi kan som lag, att vi tillhör övre halvan.

Med tanke på att IFK:s egna A-pojkar har eget USM-spel till helgen att vänta så blir A-lagstruppen denna gång inte så ung i snitt som tidigare. Dessutom räknar Germerud bort Lucas Carman på grund av influensasjukdom.

Hur tänker ni er matchen?

– Trampa gasen i botten från början. Katrineholm hängde vi ju av direkt senast, men Lindesberg spelar med ett betydligt högre tempo. Vi är som bäst när vi trycker upp laget ordentligt, när Simon Skuthälla får utnyttja sina styrkor med bolltempo och fotarbete. Men det lär bli tryck åt båda håll.