Senast Råby och Stigtomta möttes var 2016. Nu är det åter dags för slag om Täckhammarsbro. Foto:

Stigtomta tar klivet upp i femman: "Vet inte varför vi fick chansen..."

Fotbollsfemman

Efter två års väntan kan det äntligen bli dags för "slaget om Täckhammarsbro" igen. Stigtomta IF blev erbjudna en plats i division 5 under torsdags eftermiddagen och några timmar senare hade föreningen tackat ja.

– Även om vi hamnar i botten eller mitten av tabellen så är vi redo att ta plats högre upp i systemet, säger spelaren och styrelsemedlemmen Johan Wallin.

Föreningen fick en dag på sig att tänka igenom erbjudandet från Södermanlands fotbollsförbund.

– Jag vet inte varför vi fick chansen, vi slutade ändå på fjärde plats. Eskilstuna vann och gick upp och Barva som blev trea fick en plats i femman också. Kanske var det Enhörna som tackade nej, säger Johan.

Han håller med om att det dock inte bara är något positivt att ta klivet upp i seriesystemet.

– Det blir tuffare motstånd och det kommer att ställa högre krav på oss så visst, det var inte ett självklart beslut men efter att ha bollat det med spelarna så bestämde vi oss för att ta chansen.

Därmed kommer det att bli trevliga derbyn mot Råby igen, det så kallade "slaget om Täckhammarsbro" återuppstår.

– Och så spelar Tystberga i femman också. Det blir roliga derbyn. Vi har varit nära många gånger att gå upp. Den gången vi vann division 6 till exempel gjorde de ju om seriesystemet säsongen efteråt.

Än så länge saknar Stigtomta IF en tränare men där jobbar man på en bra lösning.

– Vi är nära att kunna presentera en tränare, troligtvis nästa vecka. Nu gäller det också att få ihop en ledarstab och fylla på med spelare. Jag tror att det kommer att bli lättare att rekrytera folk nu när vi kommer att spela i femman, säger Johan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stigtomta IFSportfotboll
Relaterat