Det lutar åt deltagarrekord, vilka siffror pratar vi om då?

– När vi stängde föranmälan en vecka innan loppet hade vi nästan 700 deltagare och 94 lag anmälda. Det är ungefär tio procent fler än förra året – och om vädret bara är skapligt på tisdag är jag säker på att vi slår förra årets rekord då vi fick runt 750 deltagare i slutänden. Någonstans mellan 800–900 skulle jag faktiskt gissa att vi landar på i år, säger Tomas Öberg.

Det finns lite udda ingredienser; allt från att rulla traktordäck till kundvagn. Men ska man ta fram den direkta orsaken till pangsuccén är det utformningen av lagtävlingen som har gett pepp till träning på arbetsplatser och i kompisgäng.

Vad är det som gör lagtävlingen så populär tror du?

Att vi skapat ett socialt och trevligt sammanhang som folk gillar och som folk verkar gilla så pass mycket att de sprider ryktet om det. Det är inte tävlingsmomentet som är i fokus, utan gemenskap och glädje då man motionerar tillsammans och får en lagpicknick och en festlig prisutdelning efter loppet.

Såg du den här utvecklingen när ni startade upp loppet?

– Nej, långt ifrån, jag minns att jag när vi startade loppet hade en dröm om att någon gång bli över 500 deltagare – och den drömmen slog ju in efter bara några år. Så nu tänker jag att det skulle vara häftigt att när vi firar tioårsjubileum om två år...om vi då kunde passera 1000 deltagare.