Philip Larssons främsta uppgift i Nyköping Gripen är klar: göra mål. Foto:

Stor snajper klar för Nyköping Gripen

Hockeyettan
annons

Nyköping Gripen börjar samla på sig värmlänningar. Philip Larsson är den tredje – men framför allt en 190 centimeter lång forward med ett bra avslut.

Nykomlingen i hockeyettan har värvat väldigt ungt och det är inte direkt någon gammal räv som man har signerat ett kontrakt med nu heller.

Men det finns ändå mycket erfarenhet. Philip Larsson kommer från dåvarande Bofors juniorverksamhet och fanns med vid runt 40 allsvenska matcher där. Och så division 1-spel i Mariestad och Kumla.

– Han hade en väldigt lyckad säsong i Kumla. Det var samma säsong som Markus Andersson (nu i Nyköpingslagets sportgrupp) stack hem till Kumla. Så Markus ord har vägt tungt i den här frågan, säger Magnus Eriksson i NGH:s sportgrupp.

En stor forward med bra skott är förstås en grundfaktor som inte sitter i vägen i något hockeylag.

– Nej, vi tror på att vi har fått in en målskytt – och att det kan bli så har han visat redan under sin början av sin andra träning här, säger Magnus och blickar ut över isen.

Philip Larsson kommer sannolikt inte vara en av lagets snabbaste spelare men svårstoppad ändå. 38 poäng blev det fast han kom från Karlskoga till Kumla åtta matcher in i säsongen. Sedan fin produktion även i Mariestad, men nu senast en tyngre tid med en skada som spökade.

– Ja, den senaste säsongen var jobbig på grund av en fotskada, men det är ingenting som det är några problem med nu, säger Magnus Eriksson.

Nu blev det ändå 14 poäng på de 20 matcherna som han spelade.

– Philip Larsson är en snajper som Markus Andersson uttrycker saken.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripen HCHockeyIshockeySport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka