Christer Svalin (närmast kameran) höll ett litet tal innan checken lämnades över till Maria Jägerdén (till vänster om Christer). Det var systrarna Maria och Malin Svalin som tillsammans med Christer drog i gång uppropet och insamlingen. Foto:

Här överraskas Mia på ponnyskolan – känslosamt när pengarna lämnas över

RIDSPORT
annons

Känslorna svämmade över när medlemmarna gav sin populära ledare Maria "Mia" Jägerdén insamlade pengar. I tv-inslaget nedan ser du själv hennes reaktion.

Framtiden är oviss för ponnyskolan på Berga. För att visa sin uppskattning för det idoga ungdomsarbete Maria lägger ner och har lagt ner startades en insamling lokalt. På drygt en vecka samlades över 45 000 kronor in som en stor skara människor tillsammans lämnade över till en smått chockad Maria.

– Det här är en uppmuntran för hennes idoga arbete med tanke på de förutsättningar som hon har emellanåt, förklarar Maria Svalin som tillsammans med syster Malin och deras far Christer drog i gång uppropet i sociala medier.

– Det är inte till verksamheten utan till henne personligen, fyller Maria i.

– Vi önskar att hon orkar fortsätta.

På bara drygt en vecka har uppropet gett över 45 000 kronor. Gruppen fick 575 medlemmar där 221 var med och bidrog med pengar. Stor och bred uppslutning således.

– Bara första helgen samlades över 8 000 kronor in, påpekar Malin.

När Nyköpings ridsällskap gick i konkurs tvingades ponnyskolan lämna ridhuset på Bullersta. Verksamheten flyttades till Berga gård. Men förutsättningarna där är inte optimala eftersom verksamheten genomförs under bar himmel, vilket kan ställa till det under vinterperioden. Förra årets milda och snöfattiga vinter gjorde att verksamheten då i stort kunde genomföras.

– Det finns inga barn som står ut med så mycket som ponnybarn, säger Maria Svalin.

Maria Jägerdén själv var tagen över uppvaktningen och den stora uppslutningen vid Berga efter ett precis avslutat pass.

– Det var närmast chockartat, konstaterar hon med den stora prischecken och en blombukett i hand.

Hon fortsätter:

– Jag tycker inte att jag gör något speciellt.

Höstterminen har hon kört i gång.

– Tanken är att jag ska köra till 22 december.

Att ponnyskolan snarare förr än senare måste in under tak råder det ingen tvekan om. Den nya klubben som bildades efter ridsällskapets konkurs, Nyköpings Hästsportklubb, har sökt till kommunen om ett ridhus. Men någon lösning finns inte för dagen.

– Just nu är det bara en dag i taget, säger Maria.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings HästsportklubbBergaBullerstaHästsportSportWEBB_TVridsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka