Ett derby är alltid speciellt och för Harg blev det en angenäm söndag när laget triumferade på Ramdalens IP i Sörmlandsfyran.

– Skönt att hålla nollan med tanke på att vi rasade ihop senast i slutet mot Viljan (7–6). Alltid skönt att vinna ett derby, säger Hargstränaren Anders Stridh.

Efter första halvlek hade gästerna ledningen med 5–0.

– Vi gjorde väl inte en jättebra halvlek. De lyckades många gånger ställa till det för oss. Vi bjöd på en hel del chanser, men sedan är vi sylvassa i offensiven på deras planhalva.

I andra akten bevakade serieledande Harg resultatet och såg till att laget nu har inlett säsongen med tre raka vinster.

– Tre matcher, tre vinster och nitton mål framåt. Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Stridh.

Av förklarliga skäl var det mindre muntert i OIK. Något laget kan ta med sig är emellertid att det inte saknades chanser i offensiven. Förutom en bränd straff i första halvlek skapade hemmalaget en hel del framåt.

– Inga trevliga siffror, kändes inte alls som det speglade spelet. Vi skapade otroligt många lägen, men gjorde inte mål på de frilägen vi hade, säger OIK-tränaren Jan Frank.

Notervärt är att färska nyförvärvet, nigerianske mittfältaren Nnamdi Echekwu, gjorde sin debut för OIK.

– En riktig bollvinnare. Täcker boll, sätter passningarna. En bra central mittfältare, säger Frank.

OIK-bekante Bengt-Erik ”Bengan” Renfors har också snörat på sig fotbollsskorna igen och kommer lira med laget denna säsong.

– ”Bengan” tillför rutin och stabilitet. Han är lugn i backlinjen med hur han är placerad och sin kommunikation i backlinjen. Lärorikt för de yngre spelarna, säger Jan Frank.

Hargs målskyttar: Damir Avdic 2, Johan Urborn 2, Armend Berisha, Mauro Funes.